Podjetje je v torek naznanilo, da se bo večletni dogovor najprej osredotočil na telovadbe, tematsko povezane z jesenskimi srečanji nekdanjih študentov HBCU. Aktivnosti za srečanja univerze namreč večinoma izvajajo virtualno zaradi pandemije novega koronavirusa. »Oba s Pelotonom verjameva, da lahko moč glasbe pomaga poživljati, motivirati in navdihovati tiste, ki so na športnih popotovanjih,« je Beyonce dejala v izjavi in dodala: »Že več let sem članica Pelotona in navdušena sem, da sem stopila v partnerstvo s podjetjem, ki na inovativen in prilagodljiv način pomaga tako mladim kot starim, da postanejo najboljše verzije sebe.«

S podjetjem bosta študentom na desetih HBCU prav tako darovala dvoletno članstvo. Med prejemniki je tudi univerza Howard, ki jo je obiskovala bodoča podpredsednica ZDA Kamala Harris. Med 3,6 milijoni uporabnikov Pelotonovih interaktivnih fitnes koles in druge vadbene opreme člani največkrat izrazijo glasbene želje ravno po glasbi Beyonce.

Torkova novica o partnerstvu je dvignila cene Pelotonovih delnic, ki so dan prej krepko padle, ko je podjetje Pfizer naznanilo, da bodo v kratkem mogoče uspeli narediti učinkovito cepivo proti covidu-19. Ljudje se bodo zaradi tega najverjetneje začeli vračati na delo in tako imeli manj časa za uporabo za dom namenjenih storitev, kot so Peloton, Netflix in Zoom. Pelotonove delnice so padle za skoraj 20 odstotkov, a so nato pred torkovim trgovanjem Wall Streeta poskočile za 3,5 odstotka, še navaja AFP.