Na enotah intenzivne terapije se je v petek zdravilo 206 bolnikov s covidom-19 oz. šest več kot v četrtek. V domačo oskrbo so odpustili 95 oseb, potem ko so jih v četrtek 79.

Splošna bolnišnica Celje je medtem na twitterju sporočila, da število hospitaliziranih na intenzivni negi raste. Danes je pri njih hospitaliziranih 116 bolnikov s covidom-19 na navadnem oddelku in 22 na intenzivnem. Umrla sta dva bolnika. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa je hospitaliziranih 190 bolnikov, od tega jih 45 potrebuje intenzivno zdravljenje, so navedli na Twitterju.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je pri nas trenutno 19.803 aktivnih primerov okužbe, 14-dnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev pa je nekoliko upadla in znaša 945. Doslej je bilo v Sloveniji potrjenih 54.109 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 765 covidnih bolnikov.

Nove okužbe v domovih starejših na Goriškem

V Domu upokojencev Gradišče nad Prvačino v Mestni občini Nova Gorica je ob 13 okuženih oskrbovancih po zadnjih podatkih z novim koronavirusom okuženih tudi pet zaposlenih. Nekaj novih okužb je bilo potrjenih tudi v Domu upokojencev Nova Gorica, so danes sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko.

V goriški regiji so v petek potrdili 45 novih okužb, od tega jih je bilo 14 v Mestni občini Nova Gorica, ki ima tudi največ aktivnih okužb v regiji, 147. V Bolnišnici Franca Derganca v Šempetru pri Gorici je trenutno 38 bolnikov s covidom-19, od tega sedem na intenzivni enoti, šest jih potrebuje pomoč respiratorja.