S Policijske uprave Ljubljana so sporočili nekaj dodatnih informacij glede trojnega umora in samomora na Dolgem Brdu pod Jančami. Znano je, da je 26-letna sestra storilca poklicala na pomoč na 112 v ponedeljek okoli devete ure zvečer. Nekaj minut kasneje pa je 22-letni storilec poklical na 113 in rekel, da je ubil člane družine ter da je oborožen.

Poklicali specialce

Prvi so bili na kraj napoteni policisti rednih patrulj in dve ekipi nujne medicinske pomoči. Bila je gosta megla, temno je bilo, objekt, kjer se je vse dogajalo, pa je težko dostopen. Policisti so postavili blokado in se začeli približevati kmetiji, takrat pa sta odjeknila dva strela. Kot so poudarili na PU Ljubljana, sta bila strela sprožena proti policistom. »Okoliščine tega streljanja še preverjamo. Ne moremo potrditi, da je streljal na policiste, v smer, kjer so bili, pa zagotovo. Policisti so potem zavarovali kraj dogodka in nadzorovali situacijo ter poklicali specialno enoto policije, ki je posebej usposobljena za tovrstne situacije. Pripadniki specialne enote so nato vstopili v objekt in nekaj pred polnočjo v njem odkrili tri žrtve umora in mrtvega osumljenega,« je povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec. Policijska intervencija je torej od klica žrtve do odkritja trupel trajala kar tri ure.

Pomoč policistom

Po končani intervenciji so vsi udeleženi policisti dobili psihosocialno pomoč. »Omenjeni dogodek kaže na to, da smo policisti vedno pripravljeni takoj in v vsaki situaciji narediti vse, da bi lahko obvarovali življenja drugih. V omenjeni situaciji so policisti resno in nesebično izpostavili tudi svoja življenja, vendar je bilo v tem primeru žal za žrtve dogodka že prepozno,« je še poudarila Godčeva.

Preiskava dogodka trenutno še vedno poteka, kriminalisti dodatne podrobnosti dogajanja preiskujejo, prav tako še raziskujejo, kakšen je bil motiv storilca za to dejanje.