Cerarjevi ljubezenski nasveti

Čeprav nekdanji predsednik vlade Miro Cerar zadnje čase ni aktiven v politiki, očitno modrosti modernega centriranja še naprej predaja svojim študentom in študentkam na pravni fakulteti. Ti so profilu Srcozlom, kjer se sicer zbirajo nesrečna ljubezenska sporočila, posredovali njegov nasvet o tem, kaj storiti, ko smo zaljubljeni. »Dajte razgraditi to pojavo, ki vas fascinira, na prafaktorje. Ko boste videli kocine in mozolje, ali vas bo to še vedno tako privlačilo kot celota, ki vas je tako fascinirala. Ko nekoga seciramo, se energija porazdeli,« naj bi te dni, če je verjeti poslanemu, modroval bodoči ljubezenski guru Cerar.

Janša ne čestita, Pahor se je že slikal

Medtem ko smo te dni čakali, da bo slovenski predsednik vlade Janez Janša čestital novemu ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu za zmago, kar se do zdaj še ni zgodilo, pa je predsednik države iz svojega arhiva že izbrskal njune skupne fotografije. Pod skupnim posnetkom sebe in Bidna je zapisal, da se poznata že deset let in da ga je leta 2011 Biden sprejel na pogovorih v Beli hiši, katerim se je pozneje pridružil tudi Barack Obama. »Upam, da bo najino osebno znanstvo dobrodošlo tudi po uradnem prevzemu njegovih dolžnosti,« je zapisal Pahor. Mi pa upamo, da nas ta fotografija ni stala kakšnega zapornika ali druge sumljive usluge.

Občinstvo rado fotografira Janšo

Janez Janša se do zdaj še ni fotografiral z Bidnom in kot kaže, se tudi ne bo, je pa zato njegova fotografija pristala na spletnih straneh številnih znanih svetovnih medijev, saj se Janša skupaj s Putinom in Bolsonarom uvršča med tiste »sumljive« svetovne voditelje, ki še niso preboleli poraza Donalda Trumpa. Čeprav so svetovni mediji z izbiro fotografij našega kislega poraženca še kar prizanesljivi, pa je Janša te dni na instagramu nehote delil fotografijo, ki dokaj natančno opiše njegovo trenutno stanje. Med sprejemanjem protikoronskih ukrepov na Brdu pri Kranju ga je namreč v defenzivni drži takole fotografiral eden od udeležencev.

Usklajeni opozicijski koraki

Aktivna in usklajena pa je očitno končno tudi opozicija, vsaj tako se je zdelo prejšnji teden, ko so predsedniki opozicijskih strank skupaj obsodili četrtkovo nasilje na ljubljanskih ulicah in pozvali notranjega ministra Aleša Hojsa, ki je v četrtek v spremstvu policije korakal po ljubljanskih ulicah, naj se vzdrži žaljivih in škodljivih izjav. Predsednica SD Tanja Fajon je na instagramu tako delila fotografijo opozicijskih predsednikov, ki usklajeno korakajo pred novinarske mikrofone, postavljene pred državnim zborom, verjetno pa pri izbiri fotografije ni škodilo, da prav ona stoji na najbolj sončnem delu fotografije, v najsvetlejših barvah. Pahorjev duh je v SD očitno še vedno prisoten.

Čarobni slap Alenke Bratušek

View this post on Instagram

Lepi spomini... 😊 💦

A post shared by Alenka Bratušek (@abratusek) on

Skupna izjava predsednikov opozicijskih strank po mesecih navidezne neusklajenosti ali pa vsaj nedelovanja je bila blizu čudežu, zato ne preseneča, da se je ena od predsednic, Alenka Bratušek, nekaj dni zatem spomnila svojega čudežnega trenutka, ujetega v naravi. »Lepi spomini,« je zapisala pod fotografijo, na kateri se zdi, kot da v rokah drži izvir in pristanek slapa. Lepo je vedeti, da so, medtem ko poševni stolp v Pisi sameva in ga ne podpira nobeden od šaljivih turistov, v varnih rokah vsaj slovenski slapovi.

Aleksandra Pivec pogumno s selfiji

Se še spomnite predsednice DeSUS Aleksandre Pivec? Ob vsem pestrem dogajanju in napovedani vrnitvi Karla Erjavca na sedež stranke se zdi, kot da Aleksandra Pivec pripada nekemu drugemu času. A kljub odhajanju z vrha stranke se seveda ne predaja malodušju in na svojem instagramu še naprej objavlja opogumljajoče fotografije in citate, nazadnje enega od Churchilla. »Pogum potrebuješ, da vstaneš in spregovoriš. Potrebuješ pa ga tudi, da se usedeš in poslušaš.« Nadvse navdihujoče in aktualnemu stanju primerno, a daleč najpogumnejša stvar pri objavi je izbor kota, pod katerim je Aleksandra Pivec posnela selfi.