Atletico Madrid se je s tretjo zaporedno zmago povzpel na prvo mesto na razpredelnici. Zadetke so dosegli Joao Felix (8., 90.), Marcos Llorente (22.) in Luis Suarez (53.). Za Cadiz je bil to prvi poraz v gosteh in hkrati prvi prejeti zadetki na tujem.

Po petih tednih oziroma dveh remijih in dveh porazih se je na zmagovalno pot vrnila Barcelona. Na domačem stadionu je premagala Betis s 5:2. Dva zadetka je dosegel Lionel Messi, ki je igral le v drugem polčasu, po enega pa Antoine Griezmann, Pedri in Ousmane Dembele.

Težja poškodba enega ključnih igralcev

Trener Barcelone Ronald Koeman je po koncu tekme dobil slabo novico, da se je težje poškodoval eden od njegovih ključnih napadalcev. Mladi Ansu Fati bo zaradi poškodbe meniskusa dlje časa odsoten od zelenic.

Zdravniki še razmišljajo, kako sanirati poškodbo, napovedi pa se gibljejo od nekaj tednov do več mesecev. Če bo potrebna operacija, bo 18-letni španski reprezentant okreval dva do štiri mesece.

Na preostalih dveh sobotnih tekmah je Sevilla z zadetkom Lucasa Ocamposa iz enajstmetrovke (59.) premagala Osasuna, Huesca in Eibar pa sta se razšla z 1:1.

Danes so na sporedu tekme: Getafe - Villarreal, Real Sociedad San Sebastian - Granada, Real Valladolid - Athletic Bilbao, Levante - Alaves in Valencia - Real Madrid.