Maradono so sicer v bolnišnico sprva sprejeli zaradi slabega počutja v zadnjih dneh, za katerega sta bila razlog slabokrvnost in dehidracija.

Nadaljnji zdravniški pregled z računalniško tomografijo (CT) pa je pokazal, da ima eden najboljših nogometašev v zgodovini krvni strdek v možganih. Ta je bil kriv tudi za subduralni hematom, ki je terjal nujno operacijo.

Maradono so premestili iz bolnišnice La Plata na kliniko Olivos, kjer je operativni poseg opravil kar njegov osebni zdravnik Luque.

»Operacija je končana in je bila uspešna. Vse je šlo po načrtih. Diegu gre dobro in počiva v svoji sobi,« je dejal osebni predstavnik Maradone Sebastian Sanchi prek Instagrama. Že minuli petek na svoj rojstni dan Maradona ni bil v najboljšem zdravstvenem stanju.

Pred prvo tekmo svojega kluba po koronskem premoru - Maradona je trener pri moštvu Gimnasia y Esgrima - je sicer na kratko prišel na stadion, kjer je prejel čestitke in darila. Vendar sta ga morala med hojo podpirati dva spremljevalca. Svetovni prvak iz leta 1986 je tekmo po nasvetu zdravnika nato raje spremljal od doma.

Tri dni za tem so ga sprejeli v bolnišnico. »Za njim je zelo čustven in težak teden. Bil je pod velikim stresom. To ga je psihološko prizadelo,« je za televizijo TyC Sports ob tem dejal Luque.