Buče, noži in drugi prazniki

Če kdo ceni praznike, ki to niso, ponujajo pa veliko priložnosti za kostumiranje, so to vplivneži in vplivnice. Letošnja noč čarovnic je prišla kot naročena, da popestri dolge večere v karanteni in ponudi priložnost za ustvarjalno izživljanje nad bučami. Prazniku se je posvetil tudi Poskočni muzikant Dejan Krajnc, ki ni samo izrezljal buče in si nanesel ličil, malce je zagrozil še s samim nožem. Da bomo vedeli, da gre za praznik, ko nas mora biti strah, čeprav bi za tak učinek zadostovala zgolj njegova običajna pričeska. Muzikant je ob tem še zapisal, da bomo morda letos, ko nikamor ne smemo, na nebu uzrli kakšno čarovnico več.

Noč psihopatskih morilcev

Da je noč čarovnic bolj kot poganski praznik pri nas očitno dan za serijske oziroma psihopatske morilce, je dokazala tudi nekdanja članica druge generacije Foxy Teens in kraljica spletnih oglasov, Nika Krmec. Ta se je s svojim partnerjem prav tako našemila za noč čarovnic, le da je bila v nasprotju s poskočnim muzikantom dejansko strašljiva. Nika in njen izbranec Žiga sta namreč partnerski ujemajoči modni stil belih majic dopolnila z lečami in nekaj diskretnega make upa, njunemu videzu pa bi zavidal marsikateri junak iz filmov, ki jih radi gledamo na ta praznik. Nika se je pod fotografijo pošalila, da gre za fotografijo brez ličil.

Borut Pahor tekel pred protestniki

Četudi se predsednik države letos za ameriški praznik ni našemil, bi brez težav nastopil v eni od grozljivk, v katerih žrtev po temnem gozdu teče pred morilcem. Pahor sicer verjetno ni bežal pred morilcem, sumimo pa, da je tekel pred protestniki. Ob fotografiji s teka je namreč zapisal, da je med športnim udejstvovanjem opazoval ljudi: »Prijetno me je presenetilo splošno spoštovanje ukrepov in zlasti njihova prijaznost. Celo protestniki na kolesih z zastavami niso rekli nič žalega. Gotovo bodo kakšne fotke na spletu.« In res so se na spletu pojavile fotografije, na katerih za Pahorjem kolesarijo mladi protestniki, ali mu res niso rekli nič žalega ali jih samo ni razumel, pa je druga zgodba.

Bučna moda Ajde Sitar

Poleg praznikov so te dni na instagramu še vedno v modi buče, oranžna barva in drugi jesenski motivi, ki jim ni in ni konca. Vplivneži in vplivnice se na takšne in drugačne kreativne načine družinsko fotografirajo v družbi pridelkov, nekateri pa radi združijo buče in šemljenje. To je med drugimi storila lepotna blogerka in nekdanja miss športa Ajda Sitar, ki je svoj družinski pridelek našemila v bučo. Kot je zapisala, so na fotografiji tri buče, dve pa nosita ujemajoča se turbana, ki sta seveda del njenega novega poslovnega podviga. Ali bo prodajala tudi turbane za dejanske buče, še nismo ugotovili.

Jesenska nosečniška idila Eve Kljun

Neizbežno pa je tudi, da se vsaka instagramska vplivnica, ki zanosi, preda ovekovečanju svojega posebnega stanja v idiličnih situacijah. To je storila tudi Eva Kljun, sicer ena od bolj zabavnih vplivnic, ko je poleg klasičnih fotografij, na katerih skrbno drži dlani na vrhu in na dnu svojega nosečniškega trebuha, za fotografiranje angažirala še svojega moža. Ta se je pri poziranju kar dobro odrezal, a očitno tudi on sodi med tiste partnerje instagramerjev, ki jim kdaj pa kdaj uide pogled, zaradi katerega posumimo, da bi jih bilo treba rešiti.

Kolaž Jerce Legan Cvikl

Da je jesen navdihujoča, dokazuje tudi antropologinja Jerca Legan Cvikl, ki na instagramu redno objavlja kolaže s svojo podobo v kombinaciji z naravnimi pojavi. Tokrat je poleg selfija dodala fotografije jesenske pokrajine, psa, jelena in rdeče mušnice. H kolažu je dodala citat Alberta Einsteina, ki govori o tem, da bomo ob globokem pogledu v naravo vse razumeli, sama pa je dodala: »Razkošje prvinskega, ugriz na dan, za krepost in pogum!« Seveda upamo, da je omenjeni ugriz zgolj metaforičen in da antropologinja te dni ne gloda rdečih mušnic.