Eden od reševalcev naj bi med operacijo zaslišal glas deklice, nakar je pomolil glavo skozi luknjo. Deklica se je predstavila kot Ayla in povedala, da je zelo žejna, navedbe povzemajo tuje tiskovne agencije. »Priča smo bili čudežu,« je tvitnil župan Izmirja Tunc Soyer. »Skupaj z veliko bolečino, ki smo jo izkusili, je prisotno tudi to veselje,« je dodal. Za veliko veselje je v obalnem mestu sicer že v ponedeljek poskrbela rešitev triletne in 14-letne deklice.

Se pa je skupno število smrtnih žrtev, ki jih je terjal potres medtem povzpelo na skupno 100. V potresu z magnitudo 7 je bilo poleg tega ranjenih 994 ljudi, od tega jih je 147 še vedno v bolnišnicah.

Število pogrešanih ni znano

Reševalci na območju pod ruševinami petih stavb še vedno iščejo pogrešane, katerih natančno število ni znano, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Ker so bile v Izmirju uničene ali poškodovane številne stavbe, območje pa so stresli še številni popotresni sunki, so tisoči prebivalcev mesta že četrto noč preživeli v šotorih.

Potres z epicentrom med Samosom in turško obalo, ki mu je kasneje sledil manjši cunami, je v petek hudo prizadel zahodno obalo Turčije in območje Izmirja. Manj prizadeta je bila grška stran. Na Samosu sta umrla najstnika, ki sta se vračala iz šole, nanju pa se je zrušila stena, več ljudi je utrpelo poškodbe.