Po poročilih avstrijskih medijev naj bi življenje izgubilo sedem oseb, med njimi en policist, več oseb naj bi bilo huje ranjenih. Sprva so mediji poročali o tem, da naj bi šlo za napad na sinagogo, a je bila ta ob tej uri že zaprta, vodja judovske skupnosti na Dunaju Oskar Deutsch pa je izključil možnost, da bi bili med mrtvimi pripadniki te skupnosti.

Notranji minister Karl Nehammer je nekaj pred 22. uro za javno televizijo ORF potrdil, da izhajajo iz predpostavke, da gre za teroristično dejanje in da je bilo soudeleženih več storilcev. Dunajska policija je sporočila, da je do streljanja prišlo na šestih lokacijah. Po poročanju Kronen Zeutunga se je eden od napadalcev, ki je nosil samomorilski pas, razstrelil na trgu Schwedenplatz. Policija naj bi enega od napadalcev aretirala, eden pa naj bi življenje izgubil ob napadu.

Policija je ljudi še pozvala, naj se ne približujejo območju in naj ne objavljajo fotografij in posnetkov dogajanja. Na kraj incidenta so poslali vse razpoložljive sile.