S priznanjem želijo organizatorji okrepiti ugled vizionarjev in voditeljev prihodnosti, ki so z neustrašnostjo, delom, znanjem, kreativnostjo in vrhunskimi rezultati, glavni motor napredka družbe.

Potencial, ki bo odmeval v generacijah za nami

BIA Separations je po septembrskem zlatem priznanju za najboljše inovacije Severne Primorske, prejel še mednarodno potrditev za izjemno razvojno in podjetniško zgodbo. Direktor Aleš Štrancar se je regijskega priznanja razveselil, saj v prostoru dviga zavedanja o potencialu njihove tehnologije: »Podobno kot v naši panogi velja, da lahko od začetka razvoja inovacije do njene dejanske uporabe na trgu mine desetletje, tudi v BIA Separations po dvajsetih letih trdega dela in odrekanja danes iz ozadja prestopamo v prvo vrsto na svetovnem odru. Mednarodno priznanje je predvsem nagrada in potrditev za potrpežljivo delo naših vrhunskih strokovnjakov. Želim si, da tako končno dvigamo zavedanje, na kakšnih temeljih se lahko razvija naša regija. Sloveniji pa postavljamo most v svet, saj v njenem okolju razvijamo potencial, ki bo odmeval v generacijah za nami.«

Več kot šeststo nominirancev v celoletnem izboru

Prof. dr. Siniša Zarić, predsednik mednarodnega odbora za nagrade in priznanja ustvarjalci za stoletja, je v podelitvi zapisal, da so prejemniki letošnjih nagrad »tvorci razvojnih izzivov našega časa«. Ti so bili tudi skrbno izbrani, saj je celoten izbor potekal kar 12 mesecev. Mednarodni ekonomski forum Perspektiva s sedežem v Dubrovniku nagrade podeljuje v sedmih kategorijah, v katerih se je letos za priznanja potegovalo kar 627 kandidatov. Petnajstčlanska neodvisna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki za ekonomijo, marketing, menedžment, finance in podjetništvo, je priznanja podelila 53 najboljšim organizacijam, podjetjem in posameznikom iz sedmih držav. Podelitev v živo bo zaradi covida-19 prihodnje leto v Dubrovniku.