Grega Skočir se spominja svojih začetkov

Manj negotove preteklosti se je na svojem instagramu te dni spomnil tudi pevec skupine Big Foot Mama Grega Skočir, ki je objavil fotografijo z enega svojih prvih nastopov s skupino. Kot je zapisal, je bila fotografija verjetno posneta v Slovenskih Konjicah, na njej pa mu družbo delata Peter Lovšin in Miran Odobašič, znan tudi kot Billy iz skupine Bombe. Nekoliko utrujeno vzdušje je Skočir pojasnil z zapisom: »Mal smo šibki ampak se pa držimo.« Šibkosti takrat verjetno nihče od njih ni pripisal letom, ampak intenzivnosti zabave, nas pa je spomnil na skladbo skupine Bombe, v kateri Billy prepeva, da je »srečen, na svoj žalosten način«.

Bojan Cvjetićanin nad drugi val

View this post on Instagram

Uletavamo!

A post shared by Bojan Cvjetićanin (@bojan_cvjeticanin) on

Medtem ko se utr(u)jene rock generacije spominjajo lepših časov, pa nova generacija svojo ujetost v domove in stran od glasbenih odrov preboleva z ustvarjanjem memov. Bojan Cvjetićanin, pevec skupine Joker Out, je tokrat naredil korak naprej od tistih, ki delijo ali ustvarjajo spletne šale, saj je objavil meme, v katerem nastopa kar sam. Fotografijo, na kateri se prehranjuje s sladoledom, je dopolnil z napisom, na katerem on predstavlja Slovenijo, sladoled pa 2. val pandemije. »Uletavamo,« je zapisal pod fotografijo in se s tem vdal v usodo drugega vala, ki ga bo vsaj še za nekaj časa prikoval na sobno kolo.

Borut Pahor čaka sonce

V časih pandemije in omejenega gibanja je težko biti optimističen, sploh ko se zdi, da imamo na voljo bolj malo vzvodov, s katerimi bi lahko popravili trenutno situacijo. Čeprav ima najvišjo funkcijo v državi, nekaj vdanosti v usodo očitno občuti tudi predsednik republike, ki je prejšnji teden spet postregel s fotografijo iz preteklosti. Tokratna fotografija je iz leta 2008, preden je Borut Pahor začel svoj mandat kot predsednik vlade in preden je odkril svoje talent za opravljanje (vseh) drugih poklicev. »Po vsakem dežju posije sonce. Fotka je posneta poleti 2008, ko so se začeli kazati prvi znaki svetovne gospodarske krize,« je zapisal predsednik, ki na fotografiji osamljen zaskrbljeno drži dežnik.

Kdor ne uboga stare mame, gre v pekel

S posledicami tuzemskega življenja v onostranstvu se te dni ukvarjajo tudi ustvarjalci priljubljenega profila Kmečki meme, ki skušajo kar se da avtentično zaobjeti tesnobo sodobne kmečke mladine. Tokrat so nam s prizorom iz risanke Družinski človek (Family guy), v kateri se glavni junak Peter Griffin v dvigalu pogovarja z bogom, sporočili, da ateisti sicer ne gredo v pekel, gredo pa v najbolj vroč del pekla tisti »mulci, ki ne ubogajo stare mame«. Pod objavo so za večjo jasnost zapisali še: »Če tastare mame ne bogaš, je hudič.« Ali ustvarjalci pozivajo k neposlušnosti oblasti ali pa njihove babice delajo v vladi, nam žal ni uspelo razbrati.

Kaj ti bo zajtrk, če imaš proteine

Objava, ki nas je pretekli konec tedna spravila v stanje največje groze, je bila objava vplivnice Katarine Benček, ki slovi po svojih čudovitih objavah z različnih destinacij po svetu. Popotnica Katarina Benček te dni objavlja predvsem idilične prizore iz avstrijskih Alp, z vprašanjem, ali je okej, če preskoči hotelski zajtrk in se kar takoj loti proteinskih ploščic znane domače trgovine s prehranskimi dodatki, pa nas je pahnila v obup in razbila iluzije o sanjskem življenju vplivnic. V čem je namreč sploh smisel bivanja v urejenih hotelih na idiličnih lokacijah, če se tam ne naješ hotelskega zajtrka do te stopnje, da moraš nemudoma na dopoldanski počitek?