Argentinec je izdal, da je imel Iličić težave z zdravjem in da je preživljal težke trenutke. »Okužen je bil z novim koronavirusom, imel je covid-19 in zbolel za depresijo. Pridejo trenutki, ko ti hoče glava eksplodirati. Zdaj je z njim vse 'okej',« je dejal Gomez.

Dvaintridesetletni Iličić se je po večmesečni odsotnosti – zadnjo tekmo je odigral 11. julija – na zelenice vrnil prejšnji teden na tekmi italijanskega prvenstva proti ekipi iz Neaplja. Danes ob 21. uri pa ga v Bergamu čaka nastop v ligi prvakov proti Ajaxu. Vrnitev Iličića seveda odmeva v moštvu Atalante, kjer skupaj z Gomezom tvori ustvarjalno srce moštva. O tem je pred današnjo tekmo spregovoril tudi trener Atalante Gian Piero Gasperini, ki proti Ajaxu računa na prispevek obeh igralcev v napadu.

»Iličić je nazaj, zelo vesel sem, da se je vrnil. Že na tekmi v Neaplju je bil 'gospodar' igrišča, v ligi prvakov na tekmi ni bil tako dominanten, vendar je odigral zelo dobro. Za nas je on ekstra igralec, igralec z dodano vrednostjo. Mislim, da je pripravljen. Mora igrati, da bo pridobil na samozavesti,« je po poročanju portala 24 ur dejal trener Atalante.

Iličić je bil v minuli sezoni izjemno uspešen v domačem prvenstvu in ligi prvakov. V vseh tekmovanjih je na 34 tekmah dosegel 21 golov in devet podaj, na zadnji tekmi pred marčevsko prekinitvijo vseh dejavnosti pa je v osmini finala lige prvakov proti Valencii dosegel kar štiri zadetke.