Nekega dne sta z vsemi svojimi prihranki kupila velik nasad orehov, od doma oddaljen kar 180 kilometrov, in s tem postala kmeta, česar si pred tem nista znala predstavljati niti v sanjah. Zdaj že vrsto let živita in delujeta v sožitju z naravo, obdelujeta vrt in sadovnjak ob hiši ter nasad orehov in to prenašata tudi na svoja otroka.

Prav nasad orehov je bil ključnega pomena, da sta postala podjetnika. Ampak ni šlo povsem zlahka, soočala sta se s številnimi izzivi, med drugim sta orehe pobirala sama, ročno, s čimer pa delo še ni bilo končano. Če sta jih želela prodati, sta morala že ob prvi letini ročno streti več kot tono orehov, kar je pomenilo dva tedna dela dan in noč, tudi do dveh ali treh zjutraj. Ko sta imele orehe izluščene, sta se jih morala še naučiti prodajati, saj sta bila prej navajena marsikaj od svojega obilnega pridelka na vrtu podariti. Kmalu sta ugotovila, da bo nasad orehov, če se želita z njim ukvarjati resno, ob dveh rednih službah prevelik zalogaj. Mark je zato v službi dal odpoved in se posvetil le orehom ter s tem zares postal podjetnik. Že z zaslužkom od prve letine sta posadila kar 166 novih orehov…

Orehi so seveda zašli tudi v njuno kuhinjo, kjer je Tina že prej ustvarjala najrazličnejše dobrote, orehi pa so kmalu postali glavna sestavina, saj so okusni in koristni za telo.

Tako je kmalu nastala tudi ideja za izdelke Mul'c – v domači kuhinji. Vsi starši si namreč želimo, da bi svojim otrokom lahko vedno uspeli pripraviti polnovreden in zdrav obrok, vendar nam za to pogosto zmanjka časa in se zadovoljimo s kakšno instantno mešanico s prekomerno količino sladkorja, s čimer otrokom ne naredimo prav nič dobrega, naj se tega zavedamo ali ne.

»Ker sva bila kot starša tudi sama soočena s tem izzivom, sva se odločila, da narediva naraven, zdrav in poleg tega tudi tako okusen obrok, da ga bodo otroci vsakič znova jedli z veseljem. Nič namreč ne pomaga, če je naravno in zdravo, če ni tudi odličnega okusa,« pravita Tina in Mark.

Ugotovila sta, da takšnega izdelka v konkurenci industrijskih mešanic, polnih sladkorja in raznih dodatkov, na trgu še ni. Dognala sta, da je to zanju idealna priložnost.

Začela sta preizkušati najrazličnejša visokokakovostna žita in druge surovine ter kombinirati okuse in v nekaj mesecih so nastali štirje okusi Mul'c, in sicer oreh, kokos, kakav in lešnik. Predstavila sta jih kupcem v trgovinah Spar, ki so bili hitro navdušeni, kar je bilo tudi odločilno, da so ju izbrali v Startaj Slovenija. Prav to pa je bila poglavitna odskočna deska za njuno uspešno podjetniško pot, saj so izdelki Mul'c na voljo na policah vseh trgovin Spar.

Sčasoma sta ugotovila, da je kupcem všeč okus, njegove naravne sestavine in kokosov sladkor, motilo pa jih je, da je bilo obroke treba kuhati, saj za to nimajo časa, nadležno pa je tudi pomivanje posode, če se masa pri kuhanju prime dna. Tudi sama sta opazila, da bi jima zjutraj, preden gre sin Nik v šolo, ostalo več dragocenega časa, če obroka Mul'c ne bi bilo treba kuhati.

Testirala sta kar nekaj novih surovin, različne vrste kosmičev in moke, ter ugotovila, da so najboljša rešitev bio ovseni kosmiči. »So namreč tako zelo tanki, da se ob stiku s tekočino čisto takoj razpustijo in se obrok zgosti, postane kremast in kosmiči se skoraj ne čutijo več.«

Nastala je mešanica Mul'c instant za pripravo žitnega obroka brez kuhanja. Z dodanim mlekom ali rastlinskim napitkom si lahko vi ali vaši otroci sami pripravite hranljiv obrok. Uživate ga lahko toplega ali hladnega. Glavna sestavina mešanice so bio ovseni kosmiči, izbirate pa lahko med okusoma lešnik in kakav, kar bo všeč tudi starejšim sladkosnedom.

Osnova instantnih obrokov Mul'c so bio ovseni kosmiči, ki imajo nizek glikemični indeks, zato ostanemo siti dalj časa. Ko jim dodamo tekočino, se takoj omehčajo in nastane kremasta struktura obroka. Vse sestavine so naravne in bio certificirane. Za okus so dodani bio kakav ali bio lešniki, namesto belega sladkorja, pa je dodan bio kokosov sladkor. Hladen ali topel instantni obrok Mul'c pripravite tako, da 6 žlicam mešanice dodate 250 ml mleka ali rastlinskega napitka, premešate in brez kuhanja uživate v uravnoteženem obroku, ki je vir beljakovin in prehranskih vlaknin. Mešanica je na voljo v velikem, 500-gramskem pakiranju.

Mark in Tina si ob tem želita, da bi kupci dobili zaupanje v njuno blagovno znamko in bi v trgovinah vzeli njun izdelek s police z zavedanjem, da so kupili kakovost.