Kljub neslutenim težavam in hudim udarcem, ki jih je avtomobilski industriji zadalo in jih še zadaja dogajanje v povezavi z novim koronavirusom, je bilo letošnje leto, in je še vedno, izjemno pestro z avtomobilskimi novostmi. To kaže tudi nabor kandidatov za slovenski avto leta, tokrat s priponko 2021, že 29. tovrstni izbor po vrsti. Čeprav je tistih, ki se potegujejo za laskavi naziv, malenkost manj kot v zadnjih letih, je med njimi toliko »težkokategornikov«, da bo kakšen, ki bi v katerem drugem letu zanesljivo osvojil prvo mesto, tokrat tudi izostal iz prve peterice, ki se bo na podlagi glasov bralcev, poslušalcev in gledalcev sodelujočih medijev, tudi Dnevnika, Nedeljskega dnevnika in spletne strani dnevnik.si, uvrstila v veliki finale.

Kandidate za laskavi naziv, kot vsakič pred začetkom glasovanja, tudi tokrat predstavljamo na fotografijah, tako kot vselej pa so tudi pravila letos enaka in povsem preprosta. Glasovnico izrežete in jo izpolnjeno in nalepljeno na dopisnico najpozneje do petka, 27. novembra, pošljete v naše uredništvo (naslov je v okvirju), nanjo pa napišete avto, za katerega glasujete; glasovnic, ki bodo v uredništvo prispele po tem datumu, ne bomo upoštevali. Komur je ljubše, lahko glasuje tudi na naši spletni strani (www.dnevnik.si), na kateri boste našli glasovnico v digitalni obliki. V vsakem primeru pa nikar ne pozabite odgovoriti na enostavno nagradno vprašanje (odgovor nanj ste že dobili v pričujočih vrsticah), s čimer se uvrstite tudi v žrebanje za različne nagrade. Te bomo razkrili v kratkem, saj bomo glasovnico na pričujočih straneh (poleg tokratne) objavili še štirikrat.

Končna odločitev o zmagovalcu bo, tako kot vselej, padla na sklepni prireditvi januarja. Tja bodo svoje odločitve o vrstnem redu prinesla sodelujoča uredništva, po seštevku točk iz prvega dela (glasovi bralcev, gledalcev in poslušalcev) in točk uredništev pa bomo dobili zmagovalca – slovenski avto leta 2021.