Tim Gajser z velikimi koraki stopa proti naslovu svetovnega prvaka v elitnem motokrosističnem razredu MXGP. Serijo treh dirk v dobrem tednu dni na mehki, mivkasti podlagi v Lommlu v Belgiji, ki jo je tokrat še dodatno zmehčal in s tem pogoje otežil dež, je končal z drugo zmago, tokrat po najboljši predstavi te sezone. Dobil je namreč obe vožnji, pred tem pa tudi kvalifikacije. Je pa res, da mu je delo malenkost olajšalo dejstvo, da tokrat ni bilo na startu enega izmed njegovih glavnih konkurentov Jorgeja Prada. Španec je bil namreč v soboto pozitiven na testu za covid-19 in je moral v samoizolacijo, s tem pa je veliko izgubil tudi v skupnem seštevku, v katerem je s tretjega zdrsnil na četrto mesto.

Posebno prepričljiv je bil Gajser na današnji prvi vožnji, v kateri se je silovito pognal s starta in prevzel vodstvo, nato pa le še dvigoval ritem, ki mu ni mogel slediti nihče izmed tekmecev. Vodstva tako iz rok ni izpustil vse do cilja, še najbolj, a še to na koncu na več kot 22 sekund, pa se mu je približal Francoz Romain Febvre. »Brez besed sem, super zadovoljen. V vožnji sem zares užival, pa čeprav so bile razmere na progi zares izjemno težke. Dež je na mokri stezi storil svoje, veliko pa so dodale tudi globoke luknje in ni bilo lahko. Romain mi je nekaj časa še grozil, a tokrat sem res vozil dobro in vse se je izšlo po mojih željah,« je bil po fantastični predstavi nasmejan Tim Gajser.

Čeprav se je po Gajserjevih željah končala tudi druga vožnja, pa je vmes kazalo, da ne bo tako. Kljub temu, da je znova začel silovito, je namreč sredi prvega kroga padel in zdrsnil na osmo mesto. »Dobro sem startal, a si nato privoščil napako. Vozil sem preveč na zunanjem delu proge in padel. Bil sem jezen nase, a sem se hitro zbral in nato odvozil tako, kot znam,« je po dirki povedal Gajser. »Tako, kot zna« pa je seveda pomenilo, da je znova zmagal. Lov za tekmeci, ki je bil zaradi težkih pogojev še dodatno otežen, je ob silovitem ritmu po povsem razriti progi namreč končal že v 12. krogu, v katerem se je znova prebil na prvo mesto, na katerem je nato ostal do cilja in tako prišel do tretje skupne zmage v letošnjem svetovnem prvenstvu in hkrati prve, na kateri je bil najhitrejši v vsaki posamični vožnji. Gajser je tako dobil dirko s polnim izkupičkom 50 točk, Febvre je bil s 44 drugi, tretji pa Švicar Jeremy Seewer z 38. V razredu MX2 je v Belgiji nastopil tudi Jan Pancar, ki pa je tokrat ostal brez novih točk. V prvi vožnji je bil 26., v drugi 22., skupno na dirki pa je bil 23.

V skupnem seštevku najbližji zasledovalec Gajserja ostaja Italijan Antonio Cairoli, ki pa ima po današnjem slabšem nastopu (skupno je bil peti) zdaj že 74 točk zaostanka. Do konca sezone je ob tem na voljo še 150 točk, saj so na sporedu le še tri dirke, vse bodo v italijanski Pietramurati. Trojček za konec sezone se bo začel v nedeljo, 1. novembra, s preizkušnjo za veliko nagrado Trentina.