Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 4 stopinj Celzija.

V nedeljo bo prevladovalo sončno vreme, dopoldne bo po nekaterih kotlinah še megla. Sredi dneva in popoldne se bo pooblačilo v zahodnih krajih, kjer bo ponekod v hribih proti večeru že možen rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo na vzhodu še delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V torek bo oblačno. Pas dežja bo od zahoda potoval čez Slovenijo in popoldne bo dež postopno ponehal.

Vremenska slika: Majhno odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka se čez Italijo pomika nad srednji Jadran. V višinah k nam od jugozahoda doteka hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo v notranjosti Hrvaške ter v sosednjih krajih Madžarske sprva oblačno, čez dan se bo jasnilo. Drugod bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan se bo pooblačilo v Gorskem Kotarju ter v Karnijskih Alpah in zahodnih Julijcih ter predgorju.