Ugotovljene stopnje alkohola so po oceni policije izjemno visoke, kar priča o skrajni neodgovornosti voznikov, ki so si v takšnem psihofizičnem stanju drznili sesti za volan. Že pri koncentraciji 0,5 promila alkohola se verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa se v primerjavi s treznim voznikom poveča kar za osemkrat.

V Dobji vasi je voznik napihal 2,42 promila alkohola in povzročil tudi prometno nesrečo, saj je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo in pod vplivom alkohola trčil v zaustavljeno vozilo pred njim.

V Žalcu so pridržali voznika, ki mu je alkotest pokazal 2,40 promila alkohola v krvi. Ker je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja, so mu policisti vozilo zasegli.

Na območju Raven na Koroškem so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznico osebnega vozila, ki ji je alkotest pokazal 1,78 promila alkohola.

V Lokah pri Mozirju je vozniku osebnega vozila alkotest pokazal 1,64 promila alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Ker je kršil odlok o začasni omejitvi gibanja, pa so policisti o zaznani kršitvi podali tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti ponovno opozarjajo, da alkohol izjemno negativno vpliva na človekovo zaznavanje. Verjetnost prometne nesreče je v primeru uživanja alkohola bistveno večja, toliko bolj nevarna pa z višanjem stopnje alkohola v organizmu.

"Policisti se bomo tudi v prihodnje trudili ozavestiti ljudi, da vožnja motornega vozila in alkohol ne gresta skupaj. Poleg tega je v naši družbi potrebno doseči mišljenje, da vožnja pod vplivom alkohola ni gentlemenski delikt, temveč resno in nadvse odklonsko dejanje, zaradi katerega prepogosto umirajo nedolžni ljudje," so še navedli na celjski policijski upravi.