Demokratski volivci dobivajo sporočila, naj volijo Trumpa ali pa bodo prišli ponje. Predsednik Ponosnih fantov Enrique Tarrio je zanikal, da gre za njihova sporočila, ampak naj bi nekdo ugrabil njihov naslov.

Nacionalni direktor za obveščevalne dejavnosti John Ratcliffe je v sredo zvečer sporočil, da sta Rusija in Iran prišla do podatkov o ameriških volivcih z namenom vpletanja v volitve.

Iran naj bi se predstavljal kot skupina Ponosni fantje in grozil demokratskim volivcem. To sicer ni logično, glede na to, da naj bi si Iran želel, da na volitvah zmaga demokrat Joseph Biden.

»Tuji dejavniki lahko izkoristijo podatke o volivcih za komunikacijo lažnih informacij in povzročanje zmede, zmešnjave in spodkopavanje zaupanja v ameriško demokracijo,« je dejal Ratcliffe in dodal, da gre za obupna dejanja obupanih nasprotnikov ZDA.

Kdo so Ponosni fantje?

Ponosni fantje so zasloveli 29. septembra, ko jim je predsednik Trump na soočenju z demokratskim predsedniškim kandidatom Josephom Bidnom sporočil, naj bodo pripravljeni. Voditelji skupine trdijo, da ne podpirajo bele nadvlade, vendar pa so sodelovali na neslavnem zborovanju leta 2017 v Charlottesvillu.

V času pandemije koronavirusa pa so se redno udeleževali protestov proti guvernerjem zveznih držav, ki so uvajali ukrepe za socialno distanco in zapirali ekonomije. Prav tako so bili redni gostje na protestih proti policijskemu nasilju, kjer so se postavili nasproti protestnikom v podporo policije.

V Marylandu pa je policija aretirala moškega, ki je grozil z ugrabitvijo in umorom demokratskega predsedniškega kandidata Josepha Bidna in podpredsedniške kandidatke Kamale Harris.

42-letni James Dale Reed je napisal pismo, v katerem grozi z ugrabitvijo, po kateri bi Bidna pretepel, Harrisovo pa posilil, nato pa oba ubil v slogu skrajnežev Islamske države v televizijskem prenosu.

V pismu je grozil tudi na splošno vsem, ki podpirajo demokrate. Tajna služba je z njim opravila pogovor in je najprej zanikal, da bi napisal pismo, potem pa je to priznal in je šel v zapor z obtožnico ustrahovanja volivcev in grožnje z množičnim nasiljem.