Slovenskemu motokrosistu Timu Gajserju je včeraj odlično kazalo, da bi še na drugi zaporedni dirki od treh v Belgiji ugnal vso konkurenco. Potem ko je zmagal na prvi dirki, je bil na drugi do polovice na drugem mestu, ko je napravil napako ter zapeljal v reklamni pano. Preden se je vrnil na stezo, je izgubil 20 sekund ter nazadoval na sedmo mesto. Do konca dirke je napredoval do tretjega mesta, kar ni zadostovalo za skupno zmago. Za dve točki je zaostal za Špancem Jorgejem Pradom. V skupnem seštevku je Tim Gajser povišal prednost pred najbližjim zasledovalcem Antoniom Cairolijem na 55 točk, Italijanu z dvema točkama zaostanka diha za ovratnik Jorge Prado.

Izjemno zanimiva in razburljiva je bila prva dirka. Na njej je Tim Gajser navdušil ljubitelje motokrosa, saj je dirkal izjemno zrelo in potrpežljivo, izkazal pa se je predvsem po napaki. Po startu je dolgo časa dirkal na drugem mestu, ves čas je bil pred njim Jorge Prado. Po napaki na slabi polovici dirke je Slovenca prehitel Romain Febvre. »Najprej sem opazoval Febvrove linije, po njegovi napaki pa sem ga prehitel,« je Tim Gajser opisal preboj nazaj na drugo mesto. »Pred ciljem sem si rekel, zakaj ne bi napadel še Prada. In sem ga,« je po prvi dirki razlagal Gajser, ki je po prevzemu vodstva izkušeno oddirkal še slabih pet krogov ter se veselil novega uspeha. »Lepo je, ko gre vse po načrtih. A je bilo po napaki kar stresno,« je priznal najboljši motokrosist na svetu.

Na drugi dirki se je Gajser po napaki snel z vajeti ter postavljal daleč najhitrejše čase krogov. Z divjim dirkanjem je napredoval za štiri mesta, uslugo pa mu je v zadnjem krogu z napako storil Romain Fevbre, ki ga je Gajser brez težav prehitel. »Povsem sem izmučen. Razlog je bolezen, ki mi je pobrala veliko moči. Iz sebe sem iztisnil maksimum. Zdaj si bom vzel dva dni počitka, potem pa se čim bolje pripravil na nedeljsko preizkušnjo,« je bil izčrpan, a navdušen Jorge Prado.

Slabše je šlo v razredu MX2 Janu Pancarju. Prve dirke ni končal, ker se je tik pred koncem zapletel v padec ter zlomil sklopko na motorju. Na drugi dirki je bil 15. ter osvojil novih šest točk svetovnega prvenstva. V nedeljo bo v Belgiji tretja zaporedna dirka, do konca svetovnega prvenstva pa so še štiri dirke.