Vse bo v redu s Heleno Blagne

V tednu, v katerem se bomo številni prvič v življenju srečali s policijsko uro in drugimi represivnimi ukrepi vlade, je ena redkih sfer, ki aktivno sodeluje pri pomirjanju prebivalstva, domača estrada. Njena kraljica Helena Blagne se je svojim sledilkam in sledilcem konec tedna oglasila z brezhibno fotografijo in ohrabrujočimi besedami: »Jap, časi res niso ravno rožnati, ampak kako že pravi tisti rek… vse pride, pa tudi vse mine.« V ponedeljek pa še: »Potrpežljivost in vztrajnost. Če bi nam šlo v življenju vse gladko in bi se nam odpirala vsa vrata, ne bi znali ceniti upanja in odločnosti.« Ob Heleni nas niti Hojs ne more več vznemiriti.

Dejana Židana zmanjkalo na zadnjem sedežu

Lažje nam je tudi ob pogledu na spečega nekdanjega predsednika Socialnih demokratov Dejana Židana. Čeprav gre za šest let staro fotografijo, nas misel na to, da se kdo še lahko dovolj sprosti, da zadrema v avtu, v teh časih sprošča. Židan je pojasnil, da gre za fotografijo iz leta 2014, ko so družinsko prepotovali 1050 kilometrov, volan pa sta s partnerico očitno prepustila mladini. »Da, otrokom je treba zaupati.« Medtem ko je na fotografiji vidno, da jim Židan povsem zaupa, pa nismo prepričani, ali jim tudi partnerica. Ta je tudi med spanjem poskrbela, da Židana ob nenadnem zaviranju ni odneslo na armaturno ploščo.

Alenka Bratušek poskrbela za princeske

Blagodejno na nas vpliva tudi zelena barva, sploh ko gre za kombinacijo zelenja narave in zelene barve slovenskih športnih reprezentanc. Vse zelene je tokrat združila poslanka Alenka Bratušek, ki se je še pred začetkom zime podvizala in poskrbela za svoje rastline. »Pred zimo je treba poskrbeti za 'princeske', ki so nam celo poletje lepšale dneve.« V zeleno zakamuflirana poslanka je sicer princeske postavila v narekovaje, a smo kljub temu skoraj popolnoma prepričani, da je pri tem mislila samo na rože, ne pa tudi na kakšne politike na najvišjih položajih v državi ali njihove zlate ribice.

Kako je videti Pahor, ko dela

Ob pogledu na fotografije predsednika Boruta Pahorja se je verjetno že marsikdo vprašal, kako je videti naš predsednik, ko dejansko dela. Pri tem ne mislimo, kako je videti, ko odnaša smeti, vleče traktorsko gumo, vesla na jezeru, zre v morje ali se objema s kolesarji. V mislih imamo tisto suhoparno pisarniško delo, za katero sumimo, da ne uide nobenemu državnemu funkcionarju. Pahor je na naše vprašanje odgovoril s fotografijo, na kateri hkrati telefonira in tipka. K delu ga je, sodeč po pripisu, spodbudilo pismo, ki mu je tako seglo do srca, da se je odločil početi dve stvari hkrati. Hecno, da v predsedniški palači ne omogočajo bolj vratu prijaznega prostoročnega telefoniranja.

Janša še ni odstopil, zato doji samega sebe

Ena od resnejših groženj, ki smo jih zadnje čase zaznali na instagramu, so ilustracije Janeza Janše, ki jih objavlja umetnik na profilu Kawai Janša. Avtor je namreč zagrozil, da bo objavljal ilustracije Janše, dokler ta ne odstopi. Ker o Janševem odstopu ni ne duha ne sluha, se tudi ilustracije zaostrujejo. Potem ko si je Janšo zamislil v pozi Cardi B, torej z zlatim uhanom in iztegnjenim jezikom, je avtor te dni grožnje še zaostril z risbo, na kateri Janez Janša doji samega sebe. Sicer ne vemo, ali se je avtorju že maščevalo ministrstvo za kulturo, a vseeno pozivamo predsednika vlade, da nas reši tega ilustratorskega zla.

Išče se fant iz Novih Jarš

Medtem ko se večina spopada s pandemijo in policijsko uro, se s povsem drugačnimi problemi spopadajo uporabnice facebook skupine Problemi punc. Najbolj nenavadne tegobe na instagramu zbira istoimenski profil, ki nam je te dni postregel s tegobo dekleta, ki za svojo najboljšo prijateljico išče nadomestnega fanta, »ker se je z drugim razšla in ga hoče narest ljubosumnega«. Pri tem poudarja, da bo fant samo začasen, torej najet zgolj za trajanje performansa, pri tem pa je zaželeno, da je fant iz Novih Jarš ali iz okolice. Lepo je videti, ko žensko prijateljstvo cveti, še lepše pa, da je mladina odgovorna in da si išče partnerje iz soseske, saj se s tem izogne marsikateri omejitvi gibanja.