Melania in Donald Trump sta potrdila okužbo s koronavirusom zgodaj zjutraj 2. oktobra. Trumpa so zdravili v bolnišnici Walter Reed, prva dama ZDA pa je covid-19 preležala doma v Beli hiši. Trump se je po okrevanju pognal v predvolilno kampanjo, žena pa se mu ni pridružila.

Tudi leta 2016 se ni pogosto udeleževala kampanje in samostojni nastop je imela le enkrat tik pred volitvami v Pensilvaniji. Vendar pa je letos še manj opazna, čeprav njena udeležba zaradi moževega zaostanka v anketah pri ženskah ne bi škodila.

»Gospa Trump se po okrevanju za covidom-19 še naprej počuti bolje vsak dan. Vendar pa še kašlja in zaradi obilice previdnosti danes ne bo potovala,« je sporočila Stephanie Grisham.

Nocojšnje zborovanje v Pensilvaniji bi bilo sploh prvo, ki bi se ga Melania Trump udeležila med letošnjo kampanjo za ponovno izvolitev njenega moža na položaj predsednika ZDA. Avgusta je sicer imela govor na nacionalni konvenciji republikanske stranke v Beli hiši.

Udeležila se je tudi uradnega začetka Trumpove predsedniške kampanje junija lani na Floridi, to pa je bilo tudi vse. Trump je sicer kampanjo za ponovno izvolitev začel že takoj po prisegi na položaj predsednika januarja 2017, ko je ustanovil odbor, s katerim je lahko začel zbirati denar za kampanjo.