Užmah je še dodala, da so v ponedeljek odvzeli brise bolnikom v enem delu oddelka in potrdili sedem okuženih bolnikov. Danes nadaljujejo odvzem brisov vsem bolnikom na internem oddelku, rezultati testiranj pa bodo po njenih besedah znani v sredo.

Ptujska bolnišnica je sicer oddelek za covid-19 odprla pred nekaj tedni, prejšnji teden pa so že sporočili, da so zapolnili vse posteljne zmogljivosti, zaradi česar morajo ostale bolnike seliti po drugih oddelkih bolnišnice ali jih predati v oskrbo domov svojcem. Skupaj imajo v bolnišnici za bolnike s covidom-19 na voljo 28 postelj. Zaradi aktualnih razmer tudi pri njih apelirajo na vse, da upoštevajo splošne ukrepe, kot so nošenje mask, upoštevanje razdalje, razkuževanje rok, kot tudi ukrepe vlade za zajezitev širjenja virusa.

O prvi okužbi danes poročajo tudi iz mariborskega doma starejših Pod gorco pri enem od oskrbovancev, ki ga bodo prepeljali v brežiško bolnišnico. Kot je še pojasnil direktor doma Gregor Žigon, bodo v 24 urah vzpostavili rdečo cono, sicer pa se ostali stanovalci po njegovih besedah za zdaj počutijo dobro.