Forma Tima Gajserja tudi v zaključku sezone svetovnega prvenstva v razredu MXGP ostaja na najvišji ravni. Motociklist Honde je na veliki nagradi Flandrije v Lommelu v Flandriji z izvrstno predstavo v prvi vožnji in še boljšo v drugi prišel do svoje druge zmage v sezoni. Štiriindvajsetletnik je z uspehom še povečal prednost v skupni razvrstitvi tekmovanja, ki zdaj znaša že 48 točk pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem.

Da se Gajserju znova nasmiha vrhunski rezultat, je postalo jasno po le nekaj zavojih uvodnega kroga prve vožnje. Z dobrim startom se je nemudoma katapultiral v ospredje, pred njim pa se je znašel le Dylan Walsh. A njegovo vodstvo je bilo kratko, saj ga je Gajser še v istem krogu prehitel, mimo Britanca, ki je kasneje padel in končal v ozadju, pa je kmalu odpeljal tudi zmagovalec kvalifikacij Jorge Prado. Glede na izvrstno formo Španca na zadnjih dirkah se je obetal ogorčen boj za prvo mesto, a motokrosist KTM visokega ritma ni zdržal, pred njega pa se je prebil Gautier Paulin.

Ta je odvozil taktično zrelo in premišljeno. Ves čas je vršil pritisk na Gajserja, obenem pa potrpežljivo čakal na morebitno napako tekmeca – in jo v zaključku dirke tudi dočakal. Gajser je pri izstopu iz zavoja spregledal grbino in zapeljal vanjo. Njegov motocikel je obstal, krmilo se je zasukalo, sam pa je poletel čez njega. A vodilni dirkač v svetovnem prvenstvu je imel kljub smoli tudi nemalo sreče. Ne le da je ostal nepoškodovan, na noge in motocikel se je postavil še dovolj hitro, da ga je prehitel zgolj Paulin. Francoz je darilo pograbil z obema rokama, si privozil neulovljivo prednost in prišel do sploh prve zmage po treh letih.

Tridesetletnik se je dosežka razumljivo razveselil, vendar pa ga v drugi vožnji ni ponovil. Progo v Lommelu je namreč z najbolj širokim nasmeškom zapustil Gajser, ki se mu je tudi v drugi vožnji posrečil dober start. Spet se je zavihtel na drugo mesto, nato pa začel s snovanjem načrta za napad na tedaj vodilnega Prada. Uresničil ga je nekaj minut pozneje, se prebil na čelo karavane in tam ostal vse do zaključka dirke. V cilj je prišel z več kot dvanajstimi sekundami prednosti pred Francozom Romainom Febvrejem, še sekundo počasnejši pa je bil tretjeuvrščeni Švicar Jeremy Seewer. »Neverjetno. Sem izredno vesel. Letos sem na mivki zares trdo treniral, saj se na tej podlagi zelo mučim. Ves trud, ki sem ga vložil pozimi, se mi zdaj obrestuje,« je po zmagi zadovoljno razlagal Tim Gajser, ki je po novem uspehu še korak bližje četrtemu naslovu svetovnega prvaka.

Dirka se je povsem ponesrečila največjemu tekmecu Gajserja za naslov svetovnega prvaka Antoniu Cairoliju. Italijan je prvo vožnjo, v kateri je padel na startu, končal na zanj skromnem 13. mestu, vtis pa malenkostno popravil v drugi. Sklenil jo je kot šesti in zasedel končno deveto mesto.

Motokrosisti bodo v Lommelu odpeljali še dve dirki. Drugi del trojčka v Belgiji jih čaka že v sredo, ko bo na sporedu VN Limburga.