Na eni najtežjih enodnevnih preizkušenj v kolesarski karavani je v prvem delu pobegnilo šest kolesarjev, ki jih je glavnina pustila v ospredje za več kot sedem minut.

Nekaj več kot 244 kilometrov dolga preizkušnja pa je bila odločena v drugi polovici, ko so si eden za drugim začeli vrstiti strmi, kratki vzponi z granitnimi kockami. Na njih so imeli veliko težav tudi favoriti, tako sta denimo Van Aert in njegov rojak Jesper Stuyven padla, a brez posledic za nadaljevanje ene od petih največjih klasik v sezoni.

Šestdeset kilometrov pred ciljem so se v glavnini začeli ogorčeni boji za pozicije pred ključnimi vzponi in odseki kock. Skupina je ostala številčna, favoriti pa so 50 kilometrov pred ciljem ujeli ubežnike.

Kmalu pa je glavnina razpadla, v ospredju pa so se znašli trije glavni favoriti, Alaphilippe, van der Poel in Van Aert. V ozadju jih je lovila skupina 18 kolesarjev.

Toda potem je 35 km pred koncem ob stiku z motoristom grdo padel Alaphilippe, ki se je držal za komolec in ni mogel nadaljevati preizkušnje. Spredaj sta ostala van der Poel in Van Aert, ki sta po klasiki Gent-Wevelgem eden drugega obsojala, da ni bilo pravega sodelovanja v boju za prestižno zmago.

Tokrat sta bila prisiljena dobro sodelovati tudi po padcu svetovnega prvaka, hitro pa sta si nabrala več kot minuto prednosti. Pred zadnjim prečkanjem Oude Kwaremonta in Paterberga je bilo jasno, da se bosta favorizirana kolesarja udarila za zmago.

Zadnji vzponi niso dali predčasne odločitve o zmagovalcu, ključen pa je bil sprint po 244 kilometrih. Tega je prvi začel van der Poel, Van Aert se mu je bližal, a na ciiljni črti je bil Nizozemec za malenkost hitrejši in prvič v karieri slavil na dirki po Flandriji. Tretje mesto je v sprintu večje skupine v ozadju zasedel Norvežan Alexander Kristoff.