Avstrija:

- Protikoronskih ukrepov še niso zaostrovali, razmišljajo pa o drugi, nekoliko blažji obliki ustavitve javnega življenja.

- Maske so obvezne v trgovinah, bolnišnicah, šolah (zunaj učilnice), na javnih prevoznih sredstvih…

- Restavracije in bari se morajo zapreti ob 1. uri zjutraj (možne so lokalne izjeme – v Salzburgu morajo restavracije zapreti že ob 22. uri); za omizjem lahko sedi največ 10 oseb.

- Na prireditvah v zaprtih prostorih z označenimi sedeži je lahko največ 1500 oseb, na prostem 3000; na pogrebih je lahko največ 500 oseb.

Italija:

- Maske so obvezne tudi na prostem, tek in kolesarjenje sta izjema.

- Prepovedane so domače zabave z več kot šestimi gosti (ti morajo nositi maske).

- Diskoteke ostajajo zaprte, restavracije morajo zapreti do polnoči.

- Na športnih in drugih prireditvah na prostem je lahko največ 1000 udeležencev, v kinodvoranah in gledališčih pa največ 200.

- Poroke se lahko udeleži do 30 oseb.

Madžarska:

- Maske so obvezne pri nakupovanju, na javnih prevoznih sredstvih, na postajališčih, v gledališčih.

- Restavracije in bari se morajo zapreti ob 23. uri.

- Množične prireditve z več kot 500 udeleženci so prepovedane, dovoljeni pa so verski obredi ob upoštevanju medsebojne razdalje.

- Dovoljeni so družinski dogodki in poroke z manj kot 200 udeleženci.

Hrvaška:

- Gostinski objekti lahko obratujejo najdlje do 24. ure, zjutraj se ne smejo odpreti pred 6. uro. Za vsakega gosta v lokalu morajo biti na voljo štirje kvadratni metri površine.

- Maske so obvezne v vseh zaprtih prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti primerne razdalje 1,5 metra.

- Omejitve zbiranja ostajajo nespremenjene: največ 1000 ljudi se sme zbrati na prostem, največ 500 pa v zaprtih prostorih; za družabne dogodke z več kot 50 udeleženci je potrebna pridobitev dovoljenja.

Nemčija:

- Na območjih z večjim tveganjem (50 okuženih na 100.000 prebivalcev) uvajajo strožje ukrepe. Na javnih krajih se lahko zbere največ deset oseb, zasebno pa se bosta smeli družiti družini iz dveh gospodinjstev. Na bolj tveganih območjih bodo gostinski obrati odprti najdlje do 23. ure.

- Na območjih, kjer imajo 35 okuženih na 100.000 prebivalcev, morajo prebivalci nositi masko vedno, kadar se dlje časa družijo.

Francija:

- Policijska ura v Parizu in osmih drugih velikih mestih bo naslednjih šest tednov veljala med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj.

- Vlada bo vsem delavcem, ki bodo prizadeti zaradi policijske ure, zagotovila nadomestila plač.