Kljub težkim časom ni razloga, da bi se že takoj začeli predajati malodušju, melanholiji, peki kruha z drožmi in sestavljanju koronavicev. Nič namreč ne traja za vedno. To je lepo razložil prvi glas Štajerske Damijan Murko. Na začetku kariere so se smejali njemu, zdaj se on smeji drugim. Slovenski slavec se je izpovedal za Nedeljske novice in povedal, da mora biti življenje zabavno, zato zbira šale o sebi, saj se drži nasveta, ki ga je nekoč svojemu ljudstvu posredoval sam predsednik države, da je bolje, da se šalimo, kot pa žalimo. »Na svojih nastopih redno stresam šale o sebi. Nikoli nisem žaljiv do drugih, zmeraj nastop zapakiram tako, da se ljudje smejijo meni. To je bistvo vsega. Včasih so se smejali in nisem imel od tega nič, danes pa za to fino plačajo. In se smejim jaz,« je o svojem poslovnem komedijantstvu jel razlagati Murko.

Kataya spisala knjigo

Z nasmeškom na obrazu se je te dni sodržavljanom javil tudi Jan Plestenjak. Čeprav je konec maja napovedal, da bo za točno eno leto in tri mesece poniknil iz sveta javnega življenja, se je pred dnevi oglasil z nadvse presunljivo objavo. Javno je namreč naznanil, da je kupil tri blagovne znamke propadlega podjetja Mura in za njih plačal 3300 evrov kupnine, čeprav, kot je povedal za časopis Finance, nima namena vstopiti v tekstilno industrijo. Želel je le, da Mura, ki je bila nekoč znana po visokokakovostnih izdelkih, ostane v slovenskih rokah. »Tudi če ostane obešena v mojem studiu med zlatimi in platinastimi ploščami, ostala bo v Sloveniji. Morda pa nekoč spet dvigne svoja krila, s spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo soustvarili,« je v domoljubnem tonu svojo poslovno potezo pokomentiral Jan.

Dobra volja je one dni prevevala tudi pevko Katjo Ajser, ki sliši na umetniško ime Kataya. Na portalu 24ur.com je naznanila, da bo v prihodnjih dneh izšel njen pisateljski prvenec, ki mu je nadela ime Vrnitev k sebi. Umetniško delo je po njenih besedah nekakšen učbenik življenja in je nastajalo kakšno leto, rdeča nit zgodbe pa je duhovnost. »Knjiga je izliv multidimenzionalne duše, ki jo imamo vsi,« je pred izidom navrgla Kataya in dodala, da bomo častilci življenja v knjigi našli vaje za kvantne preskoke, krepitev intuicije in resnico o zakonu privlačnosti, vsi ti nauki pa so prepleteni z njenimi zgodbami ter vajami, ki izhajajo iz tega.

Prihaja nova oddaja

Brez razloga za veselje in smeh pa so ostali oboževalci narodno-zabavne oddaje Slovenski pozdrav, ki razvaja gledalce ljudske televizije ob petkih zvečer. Na radiu Veseljak so objavili, da se paradna oddaja razvedrilnega programa narodne televizije nepreklicno poslavlja s programa. Ob tem precej žalostnem dogodku je voditelj Pozdrava Blaž Švab razkril, da bo zadnja oddaja na sporedu na božični dan, torej 25. decembra 2020, in da sta s kolegico Darjo Gajšek ponosna, da lahko poslovilno sezono končata z nasmehom na obrazu.« Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte. Sam se bom ta trenutek lotil ustvarjanja drugih delovnih projektov in drugih televizijskih vsebin. A kjer sem sam, je zagotovo tudi domača muzika, saj jo imam res iskreno rad, v meni je, z njo sem odrasel,« je svoj umik pojasnil modrijan Blaž.

Bodo pa malikovalci glasbe iz programa obveznih glasbenih kvot lahko prišli na svoj račun na konkurenčnem kanalu. Kot so najavili v reviji Nova, so pred kratkim v glamping resortu Kolpa pri Črnomlju Irena Vrčkovnik, Eva Hren, Mirna Reynolds, Božidar Wolfand Wolf, Reno iz ansambla Kingston in Rudolf Gas posneli novo narodno-glasbeno oddajo Moja pesem, tvoj glas, ki prihaja na spored televizije TV3. Da bo oddaja polna radosti in veselja ter dobre glasbe, je že med samim snemanjem ugotovila pevka Eva Hren. »Vsak dan smo se smejali, zabavali, uživali v prekrasnem ambientu, ampak večeri so bili pa še posebej magični. Ko smo si podajali kitaro in prepevali večglasno, so celo drugi gostje glampinga navdušeno prisluhnili našemu petju,« je navdušeno pripovedovala Hrenova. Če so bili celo gostje v glampingu vzhičeni, ni razloga, da se ne bi nad novo glasbeno-televizijsko poslastico navdušili tudi sodržavljani in sodržavljanke, ki so ostali brez Slovenskega pozdrava.

Ana Pirkovič menja zavese

V reviji Zvezde Lady pa so se navduševali nad pospravljanjem. Pravzaprav so ugotovili, da prehajanje letnih časov narekuje ne samo menjavo garderobe, temveč s seboj prinese tudi jesensko pospravljanje doma, ker je menda priporočljivo, da se generalno čiščenje stanovanja opravi vsaj dvakrat na leto. A kaj, ko nam zaradi hitrega tempa življenja, včasih pa tudi izgovorov ali preprosto drugačne življenjske filozofije, kot so zapisali, pogosto zmanjka časa, da bi se tem opravilom temeljito posvetili. Zato so preverili, kateri najbolj znani Slovenci in Slovenke se redno lotevajo jesenskega čiščenja, in takoj našli nekaj zvezdnikov, ki so bili pripravljeni, kljub hitremu tempu življenja, najti nekaj minut prostega časa, da svoje bogate bivanjske izkušnje podelijo še z manj slavnimi sorojaki.

Televizijska diva Ana Pirkovič si sicer vsako leto želi, da bi jeseni pospravila stanovanje in uredila oblačila, a kaj, ko si vedno reče, da bo to storila jutri, in ko gre jutri mimo, si reče, da bo to storila za vikend, in potem gre vse mimo in zamudi generalno čiščenje. Zato pa menja dekoracijo, saj, kot je priznala, v tem zelo uživa. Zamenja zavese, prevleke in dekorativne elemente, ki so poleti v belo-modri kombinaciji, z jesensko okrasitvijo pa družinski bivalni prostor ovije v bolj zemeljske barve. Tudi igralec Jernej Kuntner ne mara generalnega čiščenja, ki se mu zdi nasploh eno najneprivlačnejših del. Zato prepusti, kot je oznanil, notranjost hiše ženi in otrokoma, sam pa se loti del okoli hiše. Kosi travo in obrezuje vrtnice, kar mu gre, kot se je pohvalisal, neverjetno dobro od rok. »Imam baje zeleno roko, ali kot pravijo Italijani zeleni prst, kar pomeni, da mi narava zaupa in me nagrajuje za vloženo delo,« je dejal Kuntner. Več smisla in časa za notranja opravila kot Kuntner je one dni našla pevka, tudi nekdanja slovenska predstavnica na izboru za evrovizijsko popevko Hannah Mancini, ki je reviji Suzy zaupala, da si je na podstrešju uredila čisto pravi ženski brlog, ki je namenjen izvajanju meditacije in joge, da je med sproščanjem po novem ne bo motilo prav nič in prav nihče, razen njene psičke Flore.