V četrtek bo oblačno s pogostimi padavinami, v bližini morja lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1300 metri nadmorske višine, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo nekoliko niže. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 2, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo. V soboto bo na Primorskem povečini sončno s šibko burjo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika: Nad zahodnim in severnim Sredozemljem se poglablja novo ciklonsko območje, ki bo jutri vplivalo tudi na vreme pri nas. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam nekoliko toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo postopno pooblačilo, od jugozahoda bo pričelo deževati. V četrtek bo oblačno s padavinami, ob morju tudi nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.