Po poročanju ameriških medijev je bilo mogoče kovance ob Trumpovi zmagi nad novim koronavirusom naročiti, še preden je ameriški predsednik pred tednom dni zapustil vojaško bolnišnico Walter Reed, kjer se je zdravil zaradi okužbe.

Na spletni strani trgovine z darili Bela hiša, ki sicer ne sodi pod okrilje urada ameriškega predsednika, piše, da podobe kovanca namenoma ne bodo izdali vse do njegovega izida sredi prihodnjega meseca.

Oblikovalec kovanca Anthony Giannini je ob tem zapisal, da je predsednikova "zmaga nad covidom-19 junaška". Njegove "superherojske lastnosti pa odraža tudi podoba kovanca". "Energija predsednika napolni ne samo sobe, ne samo stadiona, ampak napolni tudi mitološki prostor v našem sodobnem, postsodobnem obdobju ali kakorkoli že imenujemo to Novo obdobje, v katerem živimo," je dodal.

"Zmaga predsednika Trumpa nad covidom za vsakega od nas predstavlja simbol, da je covid mogoče premagati, čeprav na žalost ne vedno," je dodal, še piše na spletni strani trgovine.

ZDA sicer velja za najhuje prizadeto državo v pandemiji covida-19. Doslej se je tam okužilo več kot 7,8 milijona ljudi, umrlo pa jih je več kot 215.000. Okužil se je tudi Trump, ki je po prihodu iz bolnišnice zatrdil, da se virusa ni treba bati.