Vodilna evropska sila na področju raziskav in razvoja ter največje nemško kemično podjetje BASF razpisuje mednarodni natečaj Start-up Science, s katerim želi investirati v zagonska podjetja, katerih rešitve prispevajo k trajnostnemu razvoju.

Prijave za BASF Start-up Science trajajo do 1. novembra do polnoči. Minimalna nepovratna denarna sredstva za najboljše ideje znašajo 5.000 evrov, najboljši start-upi pa bodo imeli možnost nadaljnjega financiranja, so sporočili iz podjetja.

Natečaj je namenjen start-upom iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije, osnovni pogoj za sodelovanje pa je, da prijavljena ideja neposredno ali posredno prispeva k zmanjšanju onesnaženosti zraka v regiji.

V podjetju ugotavljajo, da je pomanjkanje sredstev najpogostejši vzrok, da posamezne ideje niso uresničene, zato bo BASF s finančno podporo zagonskim podjetjem omogočil nadaljnji razvoj njihovih idej. Želijo si namreč, da priložnost dobijo tudi še neuveljavljeni inovatorji.

Na natečaju BASF Start-up Science lahko s svojo idejo oziroma rešitvijo sodelujejo posamezniki ali skupine v starosti od 18 do 35 let, projekt pa je lahko v začetni ali napredni fazi razvoja. Dodatne informacije o natečaju, pogojih in načinu prijave so na voljo na spletni strani www.start-up-science.com.