Oblasti Gorskega Karabaha so poročale o raketah in obstreljevanju z azerbajdžanske strani. Na drugi strani pa je obrambno ministrstvo v Bakuju očital Armeniji, da je streljala prva. Prizadeta je regija Terter.

»To je absolutna laž. Azerbajdžan pripravlja teren za agresivna dejanja proti mirnim krajem,« se je odzvala tiskovna predstavnica armenskega obrambnega ministrstva. Prepričana je, da je sovražnik pripravljen na napad z vseh strani.

Oblasti v Gorskem Karabahu so še sporočile, da je bilo v spopadih ubitih že 31 civilistov. Število mrtvih karabaških vojakov pa se je povzpelo na 525. Azerbajdžan podatkov o žrtvah v svojih vrstah ne sporoča, je pa tudi na njihovi strani umrlo več civilistov.

Armenski premier Nikol Pašinjan je opozoril, da se ne upošteva prekinitve ognja. O tem sta se dogovorila zunanja ministra obeh sprtih držav v okviru posredovanj Moskve in je stopila v veljavo pretekli konec tedna. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v ponedeljek še enkrat pozval k upoštevanju dogovora.

Spor glede Gorskega Karabaha, ki si ga lastita tako Armenija kot Azerbajdžan, sega v 90. leta prejšnjega stoletja, v čas razpada Sovjetske zveze. Območje je pod nadzorom Armenije, mednarodnopravno pa je del Azerbajdžana.