V petek dopoldne je 23-letnik po sporu z dekletom brutalno pretepel 74-letno babico, nato pa še 21-letno dekle, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Policiste so v petek obvestili, da sta v stanovanjski hiši na območju Rač poškodovani dve ženski, ena s hujšimi poškodbami glave. »Na kraj dogodka smo napotili policista s policijske postaje Rače, ki sta ob izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovila, da ima 74-letna ženska zelo hude poškodbe glave, 21-letna ženska pa lažje in da je obe pretepel 23-letni moški, ki z njima živi v isti hiši. Zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja sta policista osumljenemu ob 9.20 odvzela prostost in ga pridržala,« je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Babica v smrtni nevarnosti

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli mariborski kriminalisti, na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik z okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka z mariborskega okrožnega državnega tožilstva. Kriminalisti so dognali, da se je 23-letni osumljenec tistega jutra sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala njegova 74-letna babica, poskušala ga je pomiriti, takrat pa jo je osumljenec na hodniku stanovanjske hiše fizično napadel in jo pri tem huje poškodoval. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle. Potem je segel po telefonu in sam poklical reševalce. Zlagal se jim je. Rekel je, da je babica padla in se poškodovala.

»Njegova babica je zelo hudo poškodovana, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti in je hospitalizirana. Osumljenčevo 21-letno dekle je bilo po zdravniški oskrbi odpuščeno v domačo oskrbo,« je razložil Miran Šadl.

Osumljeni je v priporu

Triindvajsetletnika so mariborski kriminalisti v nedeljo zjutraj privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa uboja in nasilništva. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor. Za kaznivo dejanje poskusa uboja je predpisana kazen zapora od pet do petnajst let, za kaznivo dejanje nasilništva pa zaporna kazen do treh let.

Kot so še pojasnili v PU Maribor, je bil 23-letnik že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja, in sicer za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništvo in nasilje v družini.