»Pri nas govorimo o 100-milijonski izgubi. V Evropi klubi izgubljajo med 50 in 200 milijonov v sezoni, če se bodo tekme igrale brez gledalcev. In povsem preprosto je na prstih ene roke prešteti, kako dolgo to klubi lahko zdržijo,« je za časnik povedal, 65-letni Rummenigge.

Trenutno zaradi širjenja epidemije Bayern domače tekme igra brez gledalcev, v bundesligi pa sicer poteka testna faza do konca oktobra, kjer preverjajo 20-odstotno odprtost tribun. Načrti so izdelani, a konec oktobra bo politika odločila, kako naprej. Rummenigge dodaja, da klub dobro sodeluje z deželnimi oblastmi Bavarske, ima pa občutek, da se je v zadnjem času »nekoliko izgubila rdeča nit«.

Prvi mož bavarskega velikana opozarja politiko, naj najde konstruktivne rešitve. Prepričan je namreč, da številni klubi v bundesligi ne bodo preživeli morebitne vnovične prekinitve in odpovedi sezone, kar bi močno spremenilo celotno ligaška tekmovanje.

Izguba vrednot

V pogovoru za časnik pa predsednik Bayerna opozarja tudi na težave, s katerimi se v zadnjem obdobju sooča nogomet. Kot pravi, so se izgubile nekatere tradicionalne vrednote. Predvsem se vse preveč vrti okrog denarja. Posebej kritičen je do zveze, kjer so po osvojitvi naslova svetovnih prvakov leta 2014 »prednost pred nogometom dali denarju, marketingu in politiki«.

V tej luči opozarja tudi na sredini prijateljsko tekmo s Turčijo (3:3), za katero pravi, da si je selektor Jogi Löw ni želel, a jo je zaradi milijonskih dohodkov, ki jih je prinesel ta obračun, Nemčija morala odigrati.