Ponoči bo povsod pričelo deževati, ob morju bo tudi kakšna nevihta. Začel bo pihati severovzhodni veter, na Primorskem proti jutru burja. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

Jutri občutno hladneje

V noči na nedeljo bo po vsej državi začelo deževati, v nedeljo se bo občutno ohladilo. Ponoči bo začel bo pihati severovzhodni veter, na Primorskem proti jutru burja. V nedeljo se bo meja sneženja na severu spustila na okoli 800 metrov nadmorske višine, drugod bo dopoldne še nad 1000 metrov. Nato se bo začela spuščati.

Po podatkih agencije za okolje se bo v nedeljo pojavila nevarnost snegoloma že dopoldne v višjih predelih Gorenjske in Koroške, popoldne in zvečer pa tudi ponekod na Notranjskem, Kočevskem in v Zasavju.

Jutri možnost razlivanja rek

V nedeljo se bodo pretoki rek začeli povečevati najprej na zahodu in severu, popoldan pa tudi drugod po državi. Ljubljanica se bo začela razlivati na Ljubljanskem barju. V porečju Vipave, Reke in na Primorskem bo možno hitro naraščanje in razlivanje posameznih manjših rek in hudourniških vodotokov. V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek bo možno tudi razlivanje rek v južni in severovzhodni Sloveniji.

Opozorilo: V nedeljo se bo pojavila nevarnost snegoloma že dopoldne v višjih predelih Gorenjske in Koroške, popoldne in zvečer pa tudi ponekod na Notranjskem, Kočevskem in v Zasavju.

Obeti: V noči na ponedeljek bodo padavine postopno ponehale. V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V torek kaže na večinoma suho vreme, le na vzhodu bo lahko padla kakšna kaplja dežja. Burja na Primorskem bo ponehala.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo in južno Evropo slabi. Vremenska fronta je dosegla Alpe. Pred njo k nam še doteka razmeroma topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo še sončno in razmeroma toplo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Le v alpskem delu severne Italije ter na zahodu avstrijske Koroške se bo oblačnost povečala, zvečer bo tam pričelo deževati.

V nedeljo bo povsod oblačno in deževno. Na območju Alp bo snežilo do višje ležečih dolin. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

Biovreme: Danes bo vremenski vpliv zmerno obremenilen, v noči na nedeljo pa se bo obremenitev stopnjevala in v nedeljo