Krimovke so 26. sezono med evropsko elito začele z domačim porazom proti norveškemu Kristiansandu (26:27), veselje ob prvi točki po remiju proti ekipi Rostov Don v Rusiji (23:23; izenačujoči gol je v zadnji sekundi dosegla Maja Svetik z metom z več kot 30 metrov na prazna vrata) pa je ob vrnitvi v domovino skazilo testiranje na koronavirus na letališču v Frankfurtu. Prvo testiranje pred odhodom v Rusijo ni pokazalo pozitivnih rezultatov, v Nemčiji pa eno okuženo osebo v Krimovi delegaciji.

Zaradi stika z njo je morala vsa Krimova delegacija iz Rusije, ki je na seznamu rdečih držav (na tekmi je bilo 2000 gledalcev, vsi brez mask), v desetdnevno karanteno. Takoj so bili prekinjeni treningi, preložena je bila domača tekma lige prvakinj proti danskemu Esbjergu, ki bi morala biti 26. septembra. Na srečo je sledil reprezentančni teden EHF, med katerim ni bilo evropskih tekem, na pripravah reprezentance v Zrečah (od 30. septembra do 4. oktobra) za decembrsko EP pa je po končani karanteni sodelovalo devet igralk Krima.

Krim danes čaka nadaljevanje evropske sezone proti Metzu, ki ima po dveh tekmah dve točki: poraz proti CSM Bukarešta v Romuniji (26:31) in domačo zmago proti nemškemu Bietigheimu (36:27), obračun s Ferencvarošem pa je bil preložen zaradi pozitivnega testa v madžarskem klubu. V Metzu igrata tudi nekdanji krimovki, Ukrajinka Olga Perederij (prva strelka ekipe v Evropi s 15 goli) in Slovenka Tjaša Stanko (druga z devetimi goli).

Pred dvobojem s favoritinjami trener Uroš Bregar pravi: »Zaradi reprezentančnega premora smo imeli dovolj časa, da smo se vrnili v pogon in nadoknadili izgubljeno. Metz je zelo dobra ekipa. Naša naloga je, da ustavimo njegovo zunanjo linijo in krožni napadalki.« Kapetanka Nina Žabjek upa na presenečenje: »Glede na prvi evropski tekmi imamo še večjo željo za osvojitev obeh točk. Naš adut je borbenost v obrambi. Med karanteno smo se individualno dobro pripravljale, v reprezentanci pa smo se vrnile tudi k igri z žogo in trdo trenirale.«