V soboto bo povečini sončno, po nekaterih nižinah bo dopoldne še megla. Popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije oblačnost povečala, zvečer bodo na severozahodu padle prve dežne kaplje. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na nedeljo bo povsod pričelo deževati, ob morju bo sprva tudi kakšna nevihta. Začel bo pihati severovzhodnik, na Primorskem proti jutru burja. V nedeljo bo oblačno s padavinami in občutno hladneje. Meja sneženja se bo čez dan spustila na okoli 1000 metrov, predvsem v severnih krajih pa tudi do okoli 700 metrov nadmorske višine. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. V noči na ponedeljek bodo padavine večinoma že ponehale. V ponedeljek bo sprva oblačno, popoldne se bo prehodno delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severovzhodnik.

Vremenska slika: Nad jugozahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri razmeroma suh in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V soboto bo sončno in toplo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V Alpskem delu severne Italije ter na zahodu avstrijske Koroške pa se bo oblačnost povečala, zvečer bodo tam že padavine.