Dve trupli so našli v bližini mesta Ventimiglia, ki leži nedaleč od meje s Francijo. Še dva so našli na plaži pri San Remu, enega v morju pred krajem Santo Stefano al Mare, šesto žrtev neurja pa v kraju Borgo Prino pri Imperii, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot domnevajo ligurske oblasti, bi lahko šlo za ljudi, ki jih po sobotnem neurju pogrešajo v Franciji. V Liguriji namreč ne pogrešajo nikogar več.

Reševalci so v nedeljo namreč našli tudi pogrešanega pastirja. Našli so ga v naplavinah reke Roya na meji s Francijo. Gre sicer za francoskega državljana italijanskega porekla, ki so ga pogrešali od sobote, bil pa je na območju prelaza Tenda.

Ob njem je sicer močno sobotno neurje zahtevalo še dve žrtvi - prostovoljnega gasilca iz doline Aoste in voznika avtomobila, ki so ga odnesle poplave v Piemontu, še navaja APA.

Na območju se sicer tudi danes nadaljuje odpravljanje posledic neurja. Italijanska vlada naj bi danes odločala o nujni pomoči za najbolj prizadeti deželi Piemont in Ligurija.