Februarja bo minilo devet let, odkar sta ob glavni cesti Domžale–Kamnik okno svoje okrepčevalnice s hitro prehrano odprla brata Evzal in Nimet Dželadini. Nekoč obetavna mlada nogometaša pri ljubljanski Olimpiji se začetkov spominjata predvsem po trdem delu. »Vsak cent od prodanega kebaba in jufke smo vložili v teraso, nato še v streho,« je v pogovoru povedal Evzal Dželadini in dodal, da za zgodbo Dželo kebaba od samega začetka stojita tudi njun oče in sestrin mož.

Bratov Dželo, kot jima pravijo redne stranke, se tudi afera s spornim poljskim mesom februarja lani ni dotaknila. »Redne stranke poznajo našo kakovost. Meso kupujemo v Nemčiji in strankam zagotovimo le najboljše,« je povedal starejši brat, medtem ko je mlajši Nimet med pogovorom večkrat skočil pomagat v okrepčevalnico, saj so stranke redno prihajale. Predvsem v večernih urah in konec tedna nastane precej dolga vrsta, v njej pa so najrazličnejši ljudje, od poslovnežev v kravatah do mladine.

Covid ju je izstrelil v tiktok

Kljub omejitvam v času epidemije okrepčevalnice nista zaprla. »Zaprti smo bili le deset dni, da smo vse dezinficirali, nato pa bili ves čas odpri, hrano smo tudi vozili na dom. Izpeljali smo tudi nekaj dobrodelnih dostav,« povesta brata in dodata, da se je takrat, predvsem zaradi dolgčasa, rodila ideja, da posnameta video in ga objavita na platformi tiktok. »Izkazalo se je, da je več kot 70 odstotkov najinih sledilcev predvsem otrok, ki naju redno nagovarjajo. Posnetki so pristni in spontani,« pristavi mlajši brat. Sledilci so kmalu začeli spraševati po novih vsebinah, želeli so, da se posname priprava hrane.

Danes imata brata Dželo več kot 150.000 sledilcev. Avgusta letos sta združila moči tudi s Steffaniem, enim izmed članov slovenske skupine Game over, in izdala novo pesem – Dželoo song, ki je postala neke vrsta himna okrepčevalnice. »Z bratom nisva pevca, vendar ima Nimet dober glas,« zaupa starejši Dželo in doda, da sta v projekt stopila predvsem zaradi sporočilnosti pesmi: »Naš moto je pozitiva, veliko plešemo, pojemo, se zabavamo, predvsem pa drug drugega izzivamo.«

»Se vidimo, pa dobeeer teeek«

A izzivi za brata Dželo prihajajo iz vse Slovenije. Poudarjata, da nikoli nista rekla, da imata najboljši kebab. »Stranka je tista, ki te naredi najboljšega.« Predvsem konec tedna pridejo stranke tudi od daleč, nekoč sta gostila nogometaše iz Italije. »Ko te trikrat na mesec obišče družina iz Maribora, veš, da se ne vozijo v Domžale zaradi naju, ampak zaradi dobre hrane,« pojasni Evzal, Nimet pa ga mirno dopolni, da si najstniki pogosto zaželijo z njima posneti video, da ga lahko nato delijo na tiktoku: »Če se je družina dve uri vozila do nas, si kljub gneči z veseljem vzameva nekaj minut zanje.« Svojim obiskovalcem pa nenehno postavljata nove izzive. Eden takih je dobre štiri kilograme težak kebab, ki še ni našel junaka, ki bi ga snedel sam. »Dober mesec dni smo iskali nekoga, ki bi nam lahko priskrbel tako veliko lepinjo. Treba je vedeti, da so v tem družinskem kebabu ocvrti sir, meso, pomfrit, vsa zelenjava in vsi prelivi,« naštevata brata.

A če mislite, da brata Dželo obiskujejo le ješči fantje, ki ne štejejo kalorij, se motite. Priznata, da je med rednimi strankami veliko deklet. »Pri kebabu dejansko redi samo kruh. Meso in zelenjava, ki je lokalna in vedno sveža ter brez soli, olja ali česa drugega, zagotovo ne redita. Tudi prelive delamo iz jogurta,« med pripravo jufke za mladenko, ki je stala pred oknom, pojasnita brata in stranko, ki je v vrsti čakala nekaj minut, postrežeta z iskrivim nasmehom in za Dželo kebab prepoznavnim stavkom: »Pa dobeeer teeek.«