Kandidature bo v ponedeljek pregledal in potrdil še upravni zbor zveze, volitve pa bodo v Ljubljani 22. oktobra, ko obeležujejo stoletnico slovenske atletike.

Dobnikar je bil na izredni volilni skupščini AZS januarja 2016 v Ljubljani izvoljen za predsednika. Z enoletnim mandatom je kot edini kandidat nasledil Gregorja Benčino.

Ta je nekaj pred tem odstopil, Dobnikar je nato zvezo vodil slabo leto dni, preden je 6. decembra dobil štiriletni mandat. Dobil je 43 od 61 možnih glasov, drugi kandidat Andrej Kocič pa 18.

Kukovica je AZS vodil v obdobjih 2005-2009 in 2009-2012, po dveh zaporednih predsedniških mandatih do letos ni več kandidiral.

Dobnikarja je predlagalo okrog deset klubov, Kukovico Triglav Kranj, Nikoliča velenjski klub, Boštjančiča pa AK Kranj.

V zgodovini AZS se še ni zgodilo, da bi se toliko kandidatov potegovalo za mesto predsednika, in to v času, ko ima večina zvez težave, da pridobi koga iz gospodarstva, ki bi vodil športno organizacijo.

Prav zato si bili atletski klubi, tudi največji v državi, previdni pri ocenah, kdo bi bil po njihovem mnenju najprimernejši kandidat za vodenje AZS v naslednjem štiriletnem obdobju. Prav tako se, razen predlagateljev, še niso opredeljevali, koga bodo podprli.