»Že 8. oktobra me čaka druga operacija za rekonstrukcijo obraza/ust,« je kolesar moštva Deceuninck Quick-Step v prvi objavi po padcu 5. avgusta napisal na Instagram. Ob tem je 24-letni športnik razložil, da mu bodo dele kosti vzeli v medenici in jih uporabili za rekonstrukcijo čeljusti. »Po tem sledi nova operacija, da mi bodo vstavili vsadke za nove zobe, saj sem jih ob padcu izgubil,« še pravi Jakobsen.

Ta je na uvodni etapi dirke grdo padel v Katowicah pri hitrosti 80 km/h. Poškodbe so bile tako hude, da so ga zdravniki dali v umetno komo, nato pa operirali najprej na Poljskem, preden je zdravljenje lahko nadaljeval doma. »Zelo sem hvaležen, da sem živ,« je kolesar že 18. avgusta sporočil za spletno stran svojega moštva.

Kolesar dodaja, da je bil v zadnjih dveh mesecih popolnoma osredotočen na zdravljenje, ki je potekalo uspešno. Zdaj ga v Nijmegnu čaka le še rekonstrukcija obraza. Dylan Groenewegen iz ekipe Jumbo Visma, ki se je z Jakobsenom zapletel pred padcem, po tem letos ni več nastopal. Iz ekipe so sporočili, da ga letos tudi ne bo več na tekmah.