Dinamo Kijev z Benjaminom Verbičem bo igral v skupini G z Juventusom, Barcelono in Ferencvarosom Mihe Blažiča. Leipzig s Kevinom Kamplom bo igral v skupini H s PSG, Manchester Unitedom in Istanbulom Basaksehirjem.

Atalanta z Josipom Iličićem bo igrala v skupini D skupaj z Liverpoolom, Ajaxom in Midtjyllandom. Inter s Samirjem Handanovićem bo v skupini B skupaj z Realom Madridom, Šahtarjem Donjeckom in Borussio Mönchengladbach.

Skupinski del se bo začel 20. in 21. oktobra, trajal pa bo do 8. oziroma 9. decembra. Osmina finala bo 16. in 17. ter 23. in 24. februarja ter 9. in 10. ter 16. in 17. marca. Četrtfinale bo 6. in 7. ter 13. in 14. aprila, polfinale 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa bo 29. maja v Istanbulu.

Lewandowski nesporni kralj pretekle sezone

Uefa je v Nyonu prav tako razglasila najboljše igralke in igralce minule sezone. V moški konkurenci je prestižno priznanje za najboljšega igralca dobil Robert Lewandowski (Bayern), v ženski pa Pernilla Harder (prej Wolfsburg, zdaj Chelsea). »Izjemno. Ko trdo delaš in potem dobiš to priznanje, je nekaj posebnega. Hvala soigralcem in trenerskemu štabu ter družini,« je dejal Lewandowski.

»Ko sem bil mlad, sem vedno sanjal, da bi igral na velikih stadionih. Zdaj so se te sanje uresničile, za kar sem hvaležen, na to sem ponosen in srečen zaradi vsega tega,« je še povedal poljski napadalec.

Nagrado za najboljšega vratarja v ligi prvakov je dobil član zmagovalca lige prvakov Bayerna Manuel Neuer. Med tremi kandidati za priznanje je bil tudi Slovenec Jan Oblak (Atletico). V ligi prvakinj pa je bila najboljša vratarka Sarah Bouhaddi (Lyon). Branilec sezone je postal Joshua Kimmich (Bayern), branilka pa Wendie Renard (Lyon), vezist Kevin De Bruyne (Manchester City), vezistka Dzsenifer Marozsan (Lyon), napadalec Robert Lewandowski (Bayern), napadalka pa Pernilla Harder.

Jean-Luc Vasseur (Lyon) v ženski in Hansi Flick (Bayern) moški konkurenci sta postala najboljša trenerja.

Zmagovalce je izbralo 80 trenerjev klubov iz lige prvakov in evropske lige ter 55 novinarjev iz vsake izmed članic Uefe. Nagrado predsednika Uefe je dobil nekdanji reprezentant Slonokoščene obale Didier Drogba, ki je med drugim navduševal v dresih Marseilla, Chelseaja, Galatasaraya in drugih. »Didier Drogba je bil eden najboljših napadalcev, vsi smo uživali v njegovih zadetkih. A to ne zadošča. Didier nikoli ni pozabil, od kod izhaja. Pomagal je domovini in otrokom, gradil šole, pomagal na druge načine ... Res je izjemen mož in si zasluži nagrado,« je nagrado pojasnil predsednik Uefe Aleksander Čeferin.