Devetnajstletna Francozinja, sicer na kakovostni lestvici precej nižje od Juvanove, se je Slovenki tako oddolžila za poraz v finalu mladinskih olimpijskih iger v Argentini, na WTA touru pa je bil to njun prvi medsebojni dvoboj.

Juvanova, ki je v prvem krogu presenetljivo izločila Nemko Angelique Kerber, je tekmo sicer začela napadalno, a je pri tem delala preveč napak. Burelova je povedla s 3:1, imela na servis tekmice tri "break žogice, a jih je Juvanova ubranila, nato pa začela igrati bolj zanesljivo. Prišla je do vodstva s 5:4, nato pa imela v podaljšani tudi dve možnosti za vodstvo 1:0. Ni ju izkoristila, vodstva se je veselila Francozinja.

Ta je v nadaljevanju zaigrala še bolje, na koncu je bila boljša pri praktično vseh statističnih podatkih. Juvanovi je uspelo izenačiti na 1:1, nato pa je Borelova dobila štiri zaporedne igre, spretno je izkoriščala napake Slovenke, ki se ji je vse bolj "krajšala roka". Pri zaostanku 2:5 je še imela priložnost, da tekmici vzame servis, toda tudi ta je splavala po vodi. Tako je tudi tokrat obstala v drugem krogu, kar je njen najboljši dosežek na turnirjih za grand slam.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog pa je kot že rečeno presenetljivo izgubila v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu. Kanadčanka Leylah Annie Fernandez, stota igralka svetovne lestvice, je slavila s 6:4, 3:6 in 6:1. Njun prvi medsebojni dvoboj se je končal po dveh urah in 24 minutah. Osemnajstletna igralka iz Montreala, nekdanja prva mladinka sveta, je že izenačila svoj največji uspeh na grand slamih. V drugi krog se je uvrstila že v ZDA, na svojem prvem turnirju na tej najvišji ravni pa je v začetku leta v Avstraliji končala v prvem krogu.

Slovenija bo na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu imela svojega predstavnika v posamičnem delu turnirja tudi v tretjem krogu. Za to je poskrbel Aljaž Bedene, ki je v drugem s 7:5, 2:6, 6:1 in 7:6 (4) premagal srbskega kvalifikanta Nikolo Milojevića. V tretjem krogu se bo Bedene pomeril s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Cicipasom.