V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo sprva pretežno jasno in po nekaterih nižinah megleno. Čez dan se bo v zahodni in delu osrednje Slovenije oblačnost povečala. Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem občasno rahlo deževalo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. V petek bo v vzhodnih krajih večinoma suho, predvsem v Prekmurju bo še dokaj sončno. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo.

Vremenska slika: Ciklon z vremensko fronto se je pomaknil nad vzhodni Balkan, nad Alpe, severno Sredozemlje in zahodni Balkan se je od zahoda razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi severozahodnimi vetrovi priteka k nam postopno toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Delno jasno bo z zmerno oblačnostjo, v krajih vzhodno od nas občasno pretežno oblačno. Jutra bodo ponekod po kotlinah in nižinah meglena.

Biovreme: Danes in v sredo bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje večine ljudi ugoden.