Po treh otrocih in osmih letih zakona se je nekdanji turški nogometaš Emre Asik ločil od svoje skoraj dve desetletji mlajše soproge Yagmur. Sedemindvajsetletnici takšen razplet dogodkov ni bil najbolj všeč, zato naj bi svojega ljubimca prosila, da se ga znebi. A ker ni bil iz pravega testa, ji je predlagal, da najame poklicnega morilca. Tudi ta pa umora, za katerega naj bi dobil milijon evrov, ni zmogel izpeljati, tarči je zaupal vso zgodbo in nogometašu s tem rešil življenje. Resnična zgodba, ki bi zlahka dobila prostor v kateri od tako priljubljenih turških limonadnic.

S sanjsko poroko leta 2012 v Franciji se je začela pravljica nekdanjega turškega nogometaša Emreja Asika in njegove Yagmur, ljubezen so v naslednjih letih utrdili trije otroci. Potem pa se je vse podrlo – on se je hotel ločiti, ker naj bi ga varala, ona pa tega ni priznala. Na koncu niti ni bilo pomembno, ali mu je nataknila rogove ali ne, saj je nogometaš podpisal ločitvene papirje, s tem pa skoraj tudi lastno smrtno sodbo. Yagmur se je namreč odločila, da bo zanjo najbolje, če 46-letnega Emreja ne bo več. Mož bi bil mrtev, ona pa bi podedovala vse bogastvo. »Imela sva afero. Neprestano je razmišljala, kako bi se dokopala do njegovega denarja. Prosila me je, naj ga ubijem, a sem jo zavrnil. Nekoč mi je prinesla kos mesa in zahtevala, da streljam vanj. Poskusil sem, a sem trznil. Besna je bila, kričala je, da tega ne zmorem,« je tožilstvu med preiskavo povedal njen nekdanji ljubimec Erdi Sungur, ki umazane naloge ni bil zmožen izpeljati.

Umora ni izpeljal niti plačanec

Ker se ljubimec ni odzval na njeno krvavo prošnjo, naj bi za likvidacijo najela plačanega morilca. Cena: deset milijonov turških lir oziroma okoli milijon evrov. Predstavil naj bi ju ravno njen ljubimec, kar je po poročanju tamkajšnjih medijev domnevno tudi že priznal policiji. Sungur pravi, da je plačancu nabavila morilsko orožje, dvojica pa da je tudi obiskala nekaj neobljudenih točk, kjer bi bilo »varno« izvesti umor in zakopati truplo. Sodeč po obtožnici se je »zlomil« tudi najeti morilec: nekdanjemu nogometašu je razkril vso zgodbo in mu s tem rešil življenje. Oba, tako nekdanja soproga kot njen ljubimec, se bosta morala pred sodiščem zagovarjati zaradi poskusa umora.

Emre Asik je v dolgoletni karieri igral za turške velikane Galatasaray, Fenerbahče in Bešiktaš, za reprezentanco pa odigral 43 tekem. tak