Kanadčan Perry je že v prvi tretjini poskrbel za vodstvo Teksačanov (18.), Čeh Ondrej Palat (25.) in Rus Mihail Sergačev (44.) pa sta poskrbela za preobrat in nasmeh na obrazih igralcev Tampe. Zvezde iz Dallasa je v igri za Stanleyjev pokal obdržal Joe Pavelski z golom v 54. minuti, za uspeh pa je kot že zapisano poskrbel Perry.

V podaljšku je bila nevarnejša in agresivnejša Tampa, a napadalci niso našli načina, da bi ugnali izrednega ruskega vratarja Antona Hudobina. Izkušeni 35-letnik je skupaj zbral kar neverjetnih 39 obramb, devet več kot njegov rojak Andrej Vasilevskij v vratih ekipe iz Floride. Kljub temu je finalu in boju za prvi nov naslov po letu 2004 bližja Tampa, ki za veliki finale potrebuje še eno zmago. Tudi Dallas je v zgodovini kluba osvojil le en Stanleyjev pokal, leta 2004.

»Nismo še pripravljeni za pot domov. Nadaljujemo z borbo in to nas je pripeljalo korak bližje, a pot do želenega cilja je še dolga,« je načrte za naprej po tekmi opisal Pavelski. Šesta tekma bo v noči na torek (2:00 po srednjeevropskem času), tudi ta s strogimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in brez gledalcev.