Nekaj pred tretjo uro včeraj popoldan se je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko pripetila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil sedem let star otrok, potnik v avtomobilu, so v poročilu zapisali v centru za obveščanje RS. 38-letno voznico, šlo naj bi za mamo otroka, so hudo poškodovano odpeljali v ljubljansko bolnišnico, kjer se bori za življenje. V avtu je bil še en otrok, ki je bil poškodovan, a po navedbah policistov po prvih podatkih ni bil v smrtni nevarnosti. Voznik tovornjaka jo je odnesel brez poškodb.

Do nesreče je prišlo, ker je 63-letni voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del avta, ki je vozil pred njim. Trčila sta na odstavnem pasu, na katerega sta se oba voznika umikala zaradi manjše prometne nesreče in zastoja zaradi nje.

»To, da VSI pristojni dan prej že opozarjajo na nevarne vozne razmere, da tulimo v en glas, da vožnjo prilagodimo in da se vseeno zgodijo te reči, ne pelje nikamor!« je na facebook profilu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah zapisal Anže Albreht, ustanovitelj zavoda, reševalec in prostovoljni gasilec. Kakšno besedo več o včerajšnji tragediji pa bo napisal danes, je napovedal.

V treh minutah tri nesreče

Na pomoč so priskočili prostovoljni gasilci Stare Vrhnike, Cerknice in Dolnjega Logatca, ki so zavarovali kraj nesreče, iz avta izvlekli ponesrečence ter reševalcem pomagali pri oživljanju in oskrbi ponesrečencev, so zapisali na svojem facebook profilu. »Ob takih in podobnih trenutkih spoznamo, da povsem prostovoljno opravljamo težko delo na profesionalen način – gre za naša življenja!« so še dodali in se vsem enotam zahvalili za dobro sodelovanje in dobro opravljeno delo.

Preberite še: Gasilci na prometnih nesrečah na avtocesti: »Pridem v minuti, pa sem že zadnji«

Gasilci so sicer včeraj na avtocesti med Logatcem in Vrhniko posredovali na kar treh sočasnih intervencijah. Ob 14.45 uri je najprej med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane osebno vozilo tečilo v odbojno ograjo in obstalo na odstavnem pasu, tri minute kasneje se je pripetila še ena taka nesreča, sledila je tretja s tragičnim koncem. Avtocesta med Uncem in Vrhniko je bila zato včeraj popoldan več ur zaprta.