Njuna skupna sladka zgodba pa se je začela že veliko prej, v otroštvu, ko je približno sedemletna Neža peljala približno triletno Karmen na sadno kupo. To je bil prvi skupni dogodek, ki se ga še danes obe spominjata. Takrat se je med njima ustvarila tako močna vez, da sta deklici iz iste ulice postali kot sestrici. Večino življenja sta preživeli ena poleg druge, bili sta neločljivi in sta tudi odrasli v nerazdružljivi najstnici. To se ni spremenilo niti, ko se je Neža preselila v tujino. Imeli sta namreč cel kup sanj in idej, da bosta nekoč nekaj počeli skupaj z veseljem in srcem ter v tem uspeli. Neža je medtem na Obali študirala turizem, Karmen pa se je zaposlila v zobotehničnem laboratoriju, ob tem pa je ves svoj prosti čas posvečala kulinariki, predvsem slaščicam. Vsak dan je namreč po službi hodila na tečaj visokega francoskega slaščičarstva, v katerem je neizmerno uživala in se počasi mojstrila. Ko je napočil čas, je Neži spekla čudovito poročno torto.

Ključen je bil naraščaj

A kmalu po poroki se je Neža z možem preselila v ZDA, v Las Vegas. Prijateljici sta ostali ves čas v tesnem stiku; ne glede na časovni zamik in vse obveznosti sta vedno našli čas, da sta prek računalnika ure in ure negovali svojo »sestrsko« vez. Posebno srečni sta bili, ko sta izvedeli, da bosta skoraj istočasno postali mamici. In prav prihajajoči naraščaj je bil ključen za poslovno idejo! Pogovarjali sta se namreč, s čim bi razvajali svoja nadobudneža, kaj bi jima ponudili namesto sladkarij in sladkih pijač. Kot večina mamic sta namreč želeli vsaj na začetku življenja svojima malčkoma ponuditi karseda zdrave obroke brez sladkorja.

Ker je bilo ravno poletje in so se temperature povzpele v višave, sta prišli na idejo o sadni palčki. Popsicles v Ameriki pravijo priljubljenim sadnim lučkam, ki jih radi ližejo na ulicah, in pomislili sta, da bi napravili nekaj podobnega tudi za domači trg. Lotili sta se eksperimentiranja in vse skupaj jer hitro preseglo njuna pričakovanja; njune poskusne stvaritve so namreč hitro izginjale iz domačih zamrzovalnikov. Sadni zamrznjeni desert na palčki ne namreč osvežitev, ki se je sami ne bi branili ne na plaži in ne med službeno malico, in to povsem brez slabe vesti, zato sta se odločili, da bo prav to tista prava ideja in poslovna priložnost. Ker kaj pa je lahko boljšega kot skrbno zamrznjeno sadje na palčki?

Velika odskočna deska

Ampak novi izdelki se ne prodajajo sami in leta 2018 je bilo za posel odločilno, da so ju izbrali za projekt Štartaj Slovenija. To je bila ogromna odskočna deska v poslovni svet, saj gre za sodelovanje največjega trgovca v Sloveniji Spar, največje medijske hiše Pop-TV in odlične oglaševalske agencije FORMITAS. Takšno priložnost pa je treba trdno zgrabiti za rogove, kar sta tudi storili. Izkoristili sta krasno priložnost, zavihali rokave in lučke La Popsi so s pomočjo podpore kupcev postale hit produkt leta 2018. Sprva v okusih banana-kakav, pomaranča, limeta-rum, borovnica, malina, ananas-kivi, mango, banana-kakav, pasijonka-metin čaj, od lani pa še malina, mango, pasijonka-metin čaj.

Vedno novi izdelki

Karmen in Neža pa nista zaspali na lovorikah, ampak sta uspeh razumeli kot potrditev, da lahko dosežeta še več. Oktobra lani sta tako razvili nov izdelek, La Popsi BONBON, »polno vrečko sadnih koščkov in vitaminov v okusih jagoda, ananas in banana«. Avgusta letos sta predstavili še La Popsi sorbet, ki je na voljo v štirih okusih: hruška, mandarina, mango in malina, slednji je z dodatkom medu edini La Popsi sorbet, ki ni veganski. Vsi sorbeti so narejeni iz najboljšega sadja, kar velja nasploh za vse izdelke La Popsi, ki jih odlikuje tudi dejstvo, da v njih ni dodanega sladkorja, konzervansov in umetnih barvil.

Dobro sta torej skočili naprej, razvoj je zacvetel in lani so ju poleg vsega izbrali v poseben program Young & urban, ki ga podpira SPAR Avstrija, s čimer sta podpisali pogodbo za kakšnih 1000 trgovin Spar v Avstriji!

Tudi najnovejši izdelek, je nastal zato, da bi svojima sinčkoma ponudili sadje v drugačni, zabavni obliki ledenih kock La Popsi. Z njimi lahko pripravimo osvežilni sadni napitek, ki ne vsebuje dodanega sladkorja. Kocko raztopimo v kozarcu vode, premešamo in uživamo v hladnem, sadnem napitku! Narejene so iz sadja, ki v postopku hitrega zamrzovanja ohrani vitamine, minerale in pristen okus po sadju. Na voljo so v treh okusih: hruška, pasijonka in limona-pomaranča.

Osvežitev brez slabe vesti

Ledene kocke La Popsi, ki odžejajo brez dodanega sladkorja, so 100-odstotno narejene iz sadja, odlikujejo jih saden okus in zanimive barve ter so odlična alternativa sladkanim pijačam, po katerih otroci radi posegajo. Uporabimo jih lahko za pripravo sadnih napitkov, osvežilnih koktajlov, čaja ali pa kot sadni dodatek pri pripravi sladic. Inovativen in zanimiv način priprave napitka bo motiviral tako vas kot vaše otroke, da spijete več tekočine, kar je zelo zdravo v vsakem obdobju leta. S količino dodane vode lahko sami prilagodite intenzivnost sadnega okusa v izjemno osvežilnem napitku. Izbirate lahko med tremi sadnimi okusi: pasijonko, kombinacijo pomaranče in limone ter hruško, ki skrbi za vnos prehranskih vlaknin. Ker je sadni napitek brez dodanega sladkorja, ga lahko brez slabe vesti kadar koli ponudite tudi otrokom. (zt)