Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah slovenski kajakaši in kanuisti zapuščajo prešerno razpoloženi. V Pragi so namreč prišli do štirih odličij. Kanuist Benjamin Savšek je ubranil lanski naslov evropskega prvaka, kar je uspelo tudi moški kanuistični ekipi (Savšek, Luka Božič, Jure Lenarčič). Do srebra pa sta prišla kajakaš Peter Kauzer in ženska ekipa kanuistk (Alja Kozorog, Lea Novak, Eva Alina Hočevar).

»Vesel sem, da mi je uspelo ubraniti lanski naslov oziroma ga znova osvojiti. Tokrat mi je uspela izjemna finalna vožnja, za katero sem vesel, da sem jo opravil brez kazenskih sekund. Bila je hitra. Kljub temu da je bila postavitev proge zahtevna, mi je uspelo ohraniti pravo koncentracijo in zdržal sem od starta do cilja z izjemnim nastopom,« je bil na doseženo ponosen Benjamin Savšek, ki je bil najboljši že leta 2015 v Markkleebergu in lani v Pauju. Odličen rezultat je dosegel tudi Luka Božič, ki je bil četrti, a ob prihodu v cilj ni bil zadovoljen.

»Bilo je super. Moštvena vožnja nam je res uspela, tako kot smo si zamislili. Vesel sem, ker je bila posamična vožnja slabša od želene,« je bil po ubranitvi naslova evropskih prvakov v moštveni kategoriji zadovoljen Jure Lenarčič, ki je do uspeha prišel skupaj s Savškom in Božičem. Kanuistke Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak so priveslale do drugega mesta. »Vožnja bi lahko bila še bolj čista, ampak glede na druge reprezentance smo res kar dobro opravile svoje delo. Proga je bila zahtevna, kar se je tudi poznalo,« je ocenila Lea Novak.

»Zelo sem vesel, da mi je uspela dovolj dobra vožnja, da sem prišel na stopničke. Imel sem nekaj težav v prvih štirih vratih, morda bi brez njih lahko spet zmagal. Pri 37 letih dobiti kolajno na EP ni mačji kašelj, tako da dokazujem, da sem še vedno v svetovnem vrhu,« je po srebru povedal Peter Kauzer. Le malo je manjkalo, da bi na zmagovalnem odru videli tudi ekipo kajakašev. Kauzer, Niko Testen in Vid Kuder Marušič so namreč osvojili četrto mesto, za kolajno pa zaostali za sekundo in pol. Za četrto mesto so poskrbele še kajakašice Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak, ki se jim je zmagovalni oder v ekipni tekmi izmuznil za tri sekunde, Terčeljeva je zmagovalne stopničke v posamični konkurenci zgrešila za vsega sekundo.