»Ves dan sem se počutil dobro, toda v finalu sem slabo zapeljal v vrata 4 in 5,« je po uspehu dejal 37-letni Hrastničan, ki je zlato kolajno izgubil za 52 stotink sekunde. V nadaljevanju vožnje se je zbral, spodnji del odpeljal bolje, toda Čeha, ki progo pozna do potankosti, ni več mogel prehiteti.

»Jiri mi je zjutraj dejal, da ne morem zmagati dvakrat zaporedoma na prvenstvih v Pragi, da bo tokrat zmagal on. Ni se zmotil, ampak jaz sem vesel tudi srebrne kolajne. Boril sem se po svojih najboljših močeh. Bilo je psihično zahtevno, vendar vseeno zabavno,« je bil zadovoljen Kauzer, ki je osvojil 11. kolajno na EP. Do nje je prišel na njemu svojstven način. Stopnjeval je svoje vožnje, v vsaki je bil boljši. V kvalifikacijah je bil deveti, v polfinalu pa peti.

Drugi slovenski predstavnik v finalu kajakašev, Niko Testen, je zasedel deveto mesto, med kanuistkami pa je bila Eva Alina Hočevar osma.

Drugo kolajno za Slovenijo na prvenstvu so priveslale Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Alja Kozorog, ki so zasedle drugo mesto, zaostale so le za gostiteljicami.

Srebrne kolajne s prejšnjega prvenstva v Pauju pa niso ubranili kajakaši, zadovoljiti so se morali s četrtim mestom, kolajno jim je odnesel dotik vratc. Zmagali so Francozi pred Čehi in Švicarji. V konkurenci kanuistk je nastopilo pet, v konkurenci kajakašev pa 12 ekip.