Dorrisova pravi, da se je s svojim zaročencem udeležila ogleda teniškega turnirja US Open leta 1997, ko je bila stara 24 let. Bila sta gosta Trumpa v njegovi loži VIP. Trump naj bi jo pred toaletami lože potegnil k sebi, ji potisnil jezik v usta in ter jo začel grabiti po vsem telesu. Dorrisova pravi, da ga je odrinila stran.

Guardian je ob tem objavil tudi fotografije omenjenega dne na teniškem turnirju, ki jih je posredovala Dorrisova skupaj z vstopnico, ki jo je ohranila.

»Navedbe so popolnoma lažne. Razmislili bomo o vseh razpoložljivih pravnih sredstvih proti Guardianu za to obrekljivo objavo nepotrjene zgodbe,« je v odzivu sporočila Trumpova pravnica.

Trump se sooča s številnimi podobnimi obtožbami, ki jih vse zanika. Leta 2016 je bil pred volitvami objavljen posnetek oddaje Access Hollywood iz leta 2005, na katerem se Trump hvali, da lahko kot slavna in bogata oseba počne z ženskami, kar mu pade na pamet. Trump je objavljeno priznal, se opravičil, vendar pa dejal, da se je le bahal.

Dorrisova je za Guardian povedala, da je razmišljala o izpovedi že leta 2016, vendar tega ni storila iz strahu za svojo družino. »Sedaj sta moji dvojčici stari 13 let in želim jima dati vedeti, da ne smeta pustiti nikomur, da z njima počne, kar si želi,« je dejala.