V zadnjem času marsikomu ne gre vse po načrtih. Hrvaška je na rdečem seznamu, obiskovanje športnih, kulturnih in zabavnih prireditev je ob vseh ukrepih postalo bolj mukotrpno kot užitkov polno doživetje, delovna vnema ob delu na vrtu pa vse bolj usiha. Še dobro, da imamo junaka gorskih klancev, s katerima se lahko poistovetimo, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki ponižno in vztrajno kolesarita proti cilju v zmagovitem zanosu. Tako kot vsa Slovenija v boju z virusom. Bolj trpimo, bolje se imamo.

Natalija Verboten se ne da

Tako kot je nekoč trpel in zmagoval naš plavalni heroj Martin Strel. Tisti, ki je premagoval nepredstavljive razdalje, krotil valove in brzice svetovnih veletokov in uspešno manevriral med vsemi krokodili in vodnimi bacili. Dolgo časa ni bilo nič slišati o junaškem Dolenjcu, zato smo torej z največjim navdušenjem prebrali vest, da pripravlja še en razburljiv podvig , ki ga je poimenoval Plavanje okoli sveta. A kaj ko ga je, kot je potarnal Martin za revijo Zvezde Lady, povsem nepričakovano ustavil virus in pomanjkanje denarja. »Ne le virus, problem je tudi denar. Kdo bo vse plačal,« je pojadikoval Strel in priznal, da ima sicer dva donatorja, med katerima je, kot se je pohvalil, celo neki kanadski milijarder, s katerim večkrat leti v njegovem zasebnem letalu, a časi trenutno niso primerni za takšne spektakle. Kje in kaj vse bo preplaval, sicer ni razkril, je pa z veseljem omenil, da poleg na plavalni podvig čaka še na snemanje dokumentarnega filma z avstrijsko-ameriškim filmskim in političnim mišičnjakom Arnoldom Schwarzeneggerjem, ki bi ga morali začeti že aprila, pa je seveda prestavljeno.

Težave z dotokom denarja ima tudi nadvse priljubljena pevka Natalija Verboten, ki je za revijo Nova potarnala, da je zadnjič na odru stala v začetku marca, za povrh pa ima tudi s podjetjem, ki ga vodi skupaj z možem in se ukvarja s tehnično izvedbo in opremo prireditev, praktično onemogočeno dejavnost. A ne gleda na vse se tudi Natalija ne da. Pripravljeni ima kar dve novi skladbi, za kateri mora posneti še videospota, in kljub temu da zaradi povsem ustavljenega pritoka denarcev v družinski proračun trpi družinsko življenje, se skupaj z možem trudita ob tem pozitivno razmišljati in živeti, kar pa ni lahko, kot je poudarila.

Lep dan z grenkim priokusom

Celo Jelku Kacinu ne gre vse po načrtih. Ne samo v službi, kjer komaj sproti šteje vse okužene, celo v prostem času ima težave. »Lep nedeljski dan se je za vladnega govorca končal z grenkim priokusom,« so zapisali v Slovenskih novicah po tistem, ko so na medmrežju prestregli njegovo slikovno gradivo in poročilo o razpadlem pohodniškem čevlju. Jelko se je namreč odpravil nekam v gore in vesoljni Sloveniji razkril, da ga je, kot je zapisal, »mnogo prezgodaj, povsem nepričakovano in iznenada pustil na cedilu na nadmorski višini 1330 m. Škoda, res škoda lepega dneva. Kaj č'mo…«. Na vrh katerega očaka se je odpravil zvezdniški koronaretorik, po poročanju Novic ni znano, so se pa, kot kaže, o tem spraševali tudi njegovi medmrežni sledilci, ki so ga povprašali: »Kam pa kam, veseli izletnik?« Ni znano niti to, kako je s precej visoke nadmorske višine prikolovratil nazaj v dolino z zgolj enim povsem funkcionalnim čevljem.

Tudi prvi glas Slovenije Tanjo Žagar je one dni doletela precejšnja smola, le da ne v gorah, temveč v domači kuhinji. Ob rednem raziskovanju družbenih platform so v reviji Suzy podoživeli Tanjino bolečo izkušnjo med peko hruškove pite, kar pa, kot so še navrgli, niti ni preveč čudno, ker po njihovih informacijah veliko časa preživi za štedilnikom. Med pripravljanjem pečenih sladkih radosti je raztresena pevka pozabila zapreti kuhinjsko omarico in med jemanjem pite iz pečice je počilo. »Tako močno sem se zabila, da mi glava tega najbrž ne bo odpustila. Zaradi hruške sem 'fasala' buške in lepo pozdravljam vse svoje nerodne duše,« je podelila svojo usodo z narodom, ki je, hvala bogu, do takšnih kuhinjskih nerodnosti precej razumevajoč, ker bo, kot mu napovedujejo, v jesensko-zimskem obdobju spet lahko precej več časa preživel v kuhinji ob peki sladic in kruha z drožmi.

Nuša Derenda marljiva delavka

Čeprav je v moderni dobi kolesarjenje postalo najbolj množičen nacionalni šport, so se v reviji Suzy posvetili temu, katere so najbolj znane Slovenke, ki obožujejo vonj bencina in veter v laseh, kot so opredelili svoj cilj raziskovalne naloge. Ena najbolj strastnih motoristk naj bi bila po njihovem poizvedovanju odvetnica Nataša Pirc Musar, ki je že več kot dvajset let strastna ljubiteljica dvokolesne motorne omame in je zato tudi posvečena, da s kakšnim nasvetom pomaga svojim manj izkušenim motokolegicam. »Punce ne smejo nikoli kupiti prevelikega motorja, saj se potem zgodi, da imajo eno nogo na križišču v zraku. Če loviš ravnotežje na eni nogi, pa se lahko hitro prekucneš,« je po pregledovanju arhivskega gradiva, ki so se ga lotili pri Suzy, nekoč dejala Pirc-Musarjeva. Po njihovih podatkih je svojo motokariero začela na čoperju, nato pa se je odločila za hitrejši motor, s katerim potuje le na krajše razdalje, nikoli pa na dopust. V nasprotju z Natašo se na dopust s svojim dvokolesnikom rada odpravi prekaljena pevka zabavne glasbe Irena Jalšovec, bolj znana kot Regina, ki najraje zajaha motor maja in v jesenskih mesecih. Takrat se namreč vsako leto z možem odpravita na več kot zaslužen dopust, ker ji je, kot je razložila, v poletnih mesecih, ko nastopi pasja vročina, v motociklistični opravi preprosto prevroče.

V reviji Zvezde Lady so se lotili teme, ki je bolj v duhu in sosledju časa. Trgatve in tega, kako se na njo pripravljajo znane Slovenke. Seveda samo tiste, ki imajo dragocene roke, kot so zapisali, in ki imajo za nameček še kakšen vinograd v družinski posesti. Nuša Derenda je ena tistih pridnih in marljivih delavk v vinogradu, ki je, kot je izpovedala, sicer domena moža Frenka in šteje petsto trt, iz katerih prideluje namizno vino, ki ne sme manjkati pri druženju s prijatelji na piknikih in jadranju ter je imenitno za špricarje. Zato tudi rada vedno priskoči na pomoč pri grabljenju in okopavanju ter seveda pri trgatvi. Letos jo čaka še posebno posvečena naloga, saj bo prvič glavna pri pripravi vinogradniške jedače, za katero je do lani skrbela njena tašča. Tudi Jasna Kuljaj ima prizadevne roke in se znajde v očetovem vinogradu na Dolenjskem, kadar le more. Če pa ne more, ker ima kakšno snemanje, med trte pošlje kar nekaj svojih trgačev, običajno gre za prijatelje in znance, ki jih zanima, kako in kje se prideluje svetovno znani dolenjski nektar. Je pa napovedala, da bo letos pridelka manj, ker je tam naokrog divjala spomladanska pozeba, a kot je poudarila, ne bo prav nihče razočaran, saj bo cvička, ki je ponos družinske kleti, za vse odjemalce dovolj.